Δράσεις για τον περιορισμό της μετάδοσης του Covid-10 στους καταυλισμούς των ρομα

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Δευτέρα, 6 Απρίλιος, 2020

Αφού υλοποιούνται ήδη εδώ και 15 ημέρες οι πολλαπλές δράσεις για τους ανήμπορους και όσους δημότες μας ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες,θεωρώ πως πρέπει να υπάρξει μια θέση για την πρόσφατη διανομή τροφίμων από τον Δήμο Λαμίεων στους Ρομά των καταυλισμών της Λαμίας.

Σας κοινοποιώ λοιπόν την απάντηση σε σχετικά σχόλια στο διαδίκτυο:

«Υπάρχει ένας Εθνικός Σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των ρομα στην προσπάθεια για έλεγχο τη πανδημίας.

Στα πλαίσια αυτά έχουμε έρθει σε επαφή με την Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας και τα αρμόδια Υπουργεία ώστε να κρατηθούν οι ρομα στους καταυλισμούς αφού αυτοί ζουν σε ομάδες πολλών ατόμων και δυνητικά ο κοροναιος μπορεί να πάρει εκεί ανεξέλεγκτες διαστάσεις.Υπήρξαν λοιπόν συγκεκριμένες οδηγίες αλλά και ειδική χρηματοδότηση για δράσεις για τον σκοπό αυτό σε όλους τους δήμους της χώρας,όπου υπάρχουν καταυλισμοί ρομα.

Πριν δοθούν τρόφιμα στους ρομα ελέγξαμε αν υπάρχουν ωφελούμενοι που λαμβάνουν τροφές από το Κοινωνικό Παντοπωλείο,αφού δεν επιθυμούμε λίγοι να παίρνουν πολλά και κάποιοι τίποτα.
Σύμφωνα με όσα καταγράφηκαν ο αριθμός των ρομα που ωφελούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι ελάχιστος,δεν φτάνουν τον αριθμό 5,αφού αυτοί αποκλείονται από τη δράση λόγω επιδομάτων που λαμβάνουν.

Στην περιοχή μας όμως χαράσσεται και μια διαφορετική πολιτική για τους ρομα αφού η παραβατικότητα έχει κτυπήσει τα τελευταία χρόνια κόκκινο.Είναι αυτή της προσέγγισης και της καλλιέργειας κλίματος εμπιστοσύνης ώστε να προχωρήσουμε σε βελτίωση της κατάστασης που όλοι βιώνουμε τελευταία.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως μέσα στη κρίση η επαφή μαζί τους,η αρωγή και η καλύτερη προσέγγισή τους θα βοηθήσει στη συνεργασία ώστε να αλλάξει η απαράδεκτη αυτή κατάσταση.
Στη Δημοτική Αρχή έχουμε αποφασίσει να ασχοληθούμε με τα δύσκολα προβλήματα της Λαμίας και να αντιμετωπίσουμε την ανεπίτρεπτη αδράνεια των τελευταίων χρόνων που επέδειξαν οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές.

Η αντιμετώπιση του προβλήματος των ρομα κατά την γνώμη μας προϋποθέτει συγκεκριμένο σχέδιο και εντελώς διαφορετική πολιτική από αυτή που μέχρι τώρα υπήρξε,με τα αποτελέσματα που όλοι γνωρίζουμε»

Για τις πολλαπλές δράσεις στη στήριξη των δημοτών μας δείτε εδώ:
https://www.facebook.com/100000337321854/posts/3086142998073581/

Για τις δράσεις στον περιορισμό της μετάδοσης του Covid-10 στους καταυλισμούς των ρομα δείτε εδώ: https://www.facebook.com/100000337321854/posts/3082031378484743/

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στέκονται, ουρανός, βουνό, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση