Ετοιμάζεται για τις Δημοτικές Εκλογές η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Τρίτη, 8 Οκτώβριος, 2013

 

 

Θέματα στρατηγικής και τακτικής για τις εκλογές, 

στο επίκεντροτης χθεσινής συνέλευσης 

της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας

 

Λαμία, 8.10.2013

 

Πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή Συνέλευση των μελών και των φίλων της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας για τον απολογισμό της δράσης της και τον προγραμματισμό για το επόμενο τρίμηνο, καθώς και την εκλογική τακτική της Κίνησης για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014.

 Το ουσιαστικό συμπέρασμα της συζήτησης είναι ότι, η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών, θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να είναι χρήσιμη για την πόλη της Λαμίας και το επόμενο διάστημα, πράγμα που έδειξε ότι μπορεί να κάνει με θετικό και αποτελεσματικό τρόπο με την πρακτική της από τη μέρα που συστάθηκε.

Η Συνέλευση της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών θεωρεί ως σημαντικό συγκριτικό της πλεονέκτημα την επιτυχημένη ανεξάρτητη παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο ασκώντας ουσιαστική δημιουργική αντιπολίτευση με βασικό στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών.

Κοινή είναι η διαπίστωση ότι η Λαμία πρέπει και μπορεί να αλλάξει σελίδα. Στα πλαίσια αυτά και σε ό,τι αφορά την τακτική της Κίνησης για τις εκλογές, τονίστηκε σε όλους τους τόνους ότι είμαστε ανοιχτοί και θα επιδιώξουμε τις συνεργασίες, με όρους και προϋποθέσεις. Για να γίνει αυτό, η Συνέλευση εξουσιοδότησε την Εκλογική Επιτροπή να αναλάβει πρωτοβουλίες για επαφές και συζητήσεις. Παράλληλα δε θεωρεί σε κάθε περίπτωση δεδομένη την συμμετοχή μας στις εκλογές διεκδικώντας ισότιμα ακόμα και τη νίκη ως αποτέλεσμα, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει την αυτόνομη παρουσία μας με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο. Ανάλογα δε με τις εξελίξεις, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στην ολομέλεια των μελών και στον κατάλληλο χρόνο, όπως ορίζουν οι Αρχές Λειτουργίας της Κίνησης.

Σε ό,τι αφορά τις προϋποθέσεις τονίστηκε ότι: επιδιώκουμε συνεργασία με συνδημότες μας που έχουν αυτοδιοικητική σκέψη και διάθεση για προσφορά και δεν κρατάνε κομματικές ταμπέλες και χρίσματα. Δεν συζητάμε με κόμματα. Δεν συζητάμε επίσης με πρόσωπα που έχουν ρατσιστικές και εθνικιστικές αντιλήψεις και πρόσωπα που έχουν ασκήσει εξουσία στο Δήμο στα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα δε, με τις επαφές και τις συζητήσεις, δρούμε καθημερινά ανεξάρτητα από το προεκλογικό κλίμα με βάση τις αρχές μας και τον κινηματικό χαρακτήρα της Κίνησης.

Στα πλαίσια αυτά η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους συμπολίτες μας να πλαισιώσουν τις δράσεις της Κίνησης και να ενώσουν τις δυνάμεις τους στην προσπάθεια να αλλάξει σελίδα ο Δήμος της Λαμίας.

 

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΥΠΟΥ