Παρατημένη και βρώμικη η ιστορική Παλαιά Δημοτική Αγορά Λαμίας

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF
Ημερομηνία: 
Τετάρτη, 26 Ιούνιος, 2019

Παρατημένη και βρώμικη η ιστορική Παλαιά Δημοτική Αγορά Λαμίας

 
 
Οι φωτογραφίες είναι από τους χώρους όπου βρισκόταν η Παλαιά Δημοτική Αγορά Λαμίας στο κέντρο της πόλης.

Παντού διακρίνονται η εγκατάλειψη και η βρωμιά σε ένα από τα νευραλγικά σημεία της Αγοράς της Λαμίας,το οποίο έχει αφεθεί κυριολεκτικά στην τύχη του, πληγώνοντας του Λαμιώτες και προβληματίζοντας τους επισκέπτες που είχαν την ατυχία να βρεθούν εκεί.

Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη να διερευνηθεί με μελέτη ο τρόπος που θα αναπλαστεί και θα εξωραϊστεί ο ιστορικός αυτός χώρος της Λαμίας ώστε να αποκτήσει την παλαιά του αίγλη αλλά και να προσφέρει στην ανάπτυξη και την επισκεψιμότητα της Λαμίας.

Οι ιδέες υπάρχουν και ήδη έχουν εκφραστεί όμως θεωρούμε πως το νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες ώστε να επιλεγεί εκείνη που θα αναμορφώσει και θα αξιοποιήσει τον χώρο γιατί αυτή τη τραγική κατάσταση δεν μπορεί πλέον να την ανεχτεί κανένας Λαμιώτης.

Και βέβαια μέχρι να γίνουν όλα τα παραπάνω θα πρέπει να υπάρξει άμεσος καθαρισμός,κλάδεμα-περιποίηση δένδρων,εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού (στην οδό Αιόλου, από τα σκαλιά της Όθωνος μέχρι τα σκαλιά της οδού Λυκούργου) και συνεχής εποπτεία από τις υπηρεσίες του δήμου.


Δείτε ακόμη:

Όχι στην κατεδάφιση των κτιρίων της Δημοτικής Αγοράς-Αρχιτεκτονική μελέτη για την αξιοποίηση 

Υπάρχουν λύσεις για την ανάπλαση της Δημοτικής Αγοράς!! 

 Δείτε πως μπορεί να γίνει ανάπλαση στην παλιά Δημοτική Αγορά Λαμίας

Ο κ Δημήτρης Πενταγιώτης με αφορμή την απόφαση για την κατεδάφιση του υπολοίπου τμήματος της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς