Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας: Εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και η θέση για τον επαναλληπτικό Β΄γύρο

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Τρίτη, 20 Μάιος, 2014

 

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ

Ταχ θυρίδα 142  35100 Λαμία

Τηλ 2231045910 6932837696 6937378138

 

 Πραγματοποιήθηκε η Συνέλευση των μελών

της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών

 

Λαμία, 19.5.2014

 

Πραγματοποιήθηκε η συνέλευση των μελών της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ και συζητήθηκε το αποτέλεσμα των εκλογών στη Λαμία. Η Συνέλευση κατέληξε στις εξής διαπιστώσεις και εκτιμήσεις:

Εκτιμάμε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών είναι θετικό για την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών. Η Πρωτοβουλία, μια κίνηση πολιτών χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και μηχανισμούς, αποτελεί ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα για την πόλη μας. Σε μια συγκυρία οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, πόλωσης και ποικίλων διλημμάτων, προσπάθησε με τις θέσεις της να δώσει μια διαφορετική αγωνιστική, διεκδικητική πρόταση για τα τοπικά δρώμενα. Επιμείναμε σε ένα άλλο δρόμο προοπτικής για την ανασυγκρότηση της τοπικής οικονομίας, με διαφάνεια και έλεγχο, με τη συμμετοχή των πολιτών, με κοινωνική αλληλεγγύη και σεβασμό στο περιβάλλον, με ενεργούς και υπεύθυνους πολίτες. Διατυπώσαμε συγκεκριμένες προτάσεις για το σύνολο των προβλημάτων που αφορούν τον Δήμο μας.

Απευθύνουμε ένα εγκάρδιο χαιρετισμό και ένα «ευχαριστώ» σε όλους τους συμπολίτες μας που μας άκουσαν, μας εμπιστεύθηκαν και μας ψήφισαν και τους υποσχόμαστε πως θα γίνουμε η φωνή τους μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δηλώνουμε ότι η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται όχι με όρους στείρας αντιπολίτευσης ή συμπολίτευσης, αλλά με όρους δημιουργικής συμβολής στην επίλυση των προβλημάτων του Δήμου από θέσεις κοινωνίας των πολιτών και ως «καταλύτης».

Τέλος η Γενική Συνέλευση, για τις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής,θεωρεί ότι οι πολίτες έχουν και την γνώση και την κρίση να ψηφίσουν με γνώμονα το καλό της πόλης και των χωριών και δεν χρειάζονται περαιτέρω υποδείξεις από κανέναν.

Προχωρούμε, στηρίζουμε την κοινωνία των ενεργών πολιτών, αγωνιζόμαστε για ένα  καλύτερο μέλλον για τη Λαμία.

 

 

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΥΠΟΥ