Σε κίνδυνο απόλυσης οι συμβασιούχοι Καθαριότητας στον Δήμο Λαμιέων (ηχητικό αρχείο)

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Δευτέρα, 30 Ιανουάριος, 2017

         Σε κίνδυνο απόλυσης οι συμβασιούχοι Καθαριότητας στον Δήμο Λαμιέων (ηχητικό αρχείο)

 
 
Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών,Παναγιώτης Στασινός, μιλά στο δελτίο ειδήσεων του Lamiafm1 για το θέμα που προέκυψε με τις συμβάσεις των εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Λαμιέων που παρατάθηκαν έως 31-12-2017.

Ο Κος Στασινός τονίζει πως θα πρέπει να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες που παρέχει η Νομοθεσία ώστε να συνεχίζουν να υπηρετούν και να αμείβονται στον δήμο οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι και όχι να προετοιμάζεται η απόλυσή τους και η εκχώρηση του Τομέα Καθαριότητας σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Να σημειωθεί πως στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Δημοτική Αρχή πήρε απόφαση να παραχωρήσει με απ'ευθείας ανάθεση μεγάλο τμήμα της Υπηρεσίας Καθαριότητας σε εργολάβο,αν ο Επίτροπος δεν εκτελέσει τα εντάλματα πληρωμών των υπαγομένων συμβασιούχων στην ευεργετική διάταξη του νόμου που ψηφίστηκε τέλος του 2016. Στην περίπτωση αυτή ξεκινά και διαδικασία Ανοιχτού Διεθνούς Διαγωνισμού με προϋπολογισμό περίπου 1.600.000 ευρώ κάτι που θα κοστίσει στον δημότη πολύ πιο ακριβά (περίπου 400.000 ευρώ) σε σχέση με το σημερινό καθεστώς.