Μουσική συναυλία με τους Gadjo Dilo την Τρίτη 18 Ιουνίου

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Τρίτη, 18 Ιούνιος, 2013 - 21:00
Κατηγορία: 
Δημοτική Ενότητα: 
Διεύθυνση: 
Πλατεία Αλέκου Κοντόπουλου (Καράβι)
Γειτονιά: 
Κοινό Εκδήλωσης: 
Είσοδος Εκδήλωσης: 
Δωρεάν
Ονοματεπώνυμο Υπευθύνου: 
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 
2231033325
Φαξ Επικοινωνίας: 
2231032215
E-mail Επικοινωνίας: 
Περιγραφή: 

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ την Τρίτη 18 Ιουνίου, με το συγκρότημα Gadjo Dilo,  manouche de grec

Με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής μέρας της μουσικής το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης παρουσιάζει για μια βραδιά στην πόλη της Λαμίας  το συγκρότημα Gadjo Dilo και ζωντανεύει τη manouche gypsy swing μουσική παράδοση, μέσα από μοναδικές εκτελέσεις κομματιών του θρυλικού κιθαρίστα Django Reinhardt.  Η συναυλία θα δοθεί στην Πλατεία Αλέκου Κοντόπουλου (Καράβι) την Τρίτη 18 Ιουνίου στις 9 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο.

H καλλιτεχνική και προσωπική πορεία αυτού του μοναδικού τσιγγάνου-που χαρακτηρίστηκε από πολύ νωρίς ως ιδιοφυία από όλους τους σύγχρονους αλλά και τους μεταγενέστερους σημαντικότερους εκπροσώπους της jazz εμπνέει με τη φλόγα της περιπέτειας το μουσικό συγκρότημα του Gadjo Dilo, οι οποίοι, εδώ και τέσσερα χρόνια, συνδυάζοντας την παραδοσιακή gypsy jazz με την Ελληνική μουσική παράδοση, δημιούργησαν την δική τους εκδοχή, δίνοντάς της τον τίτλο “Manouche De Grec”.

Σε όσους μάλιστα, θεωρούν ότι οι ΄Ελληνες δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτό το είδος της μουσικής λένε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε να πιστεύουμε πως με τη μουσική που παίζουμε συμβάλουμε στην ομορφιά που τόσο έχουμε ανάγκη να δούμε γύρω μας.  Αυτή η ανθρώπινη ανάγκη είναι μεγαλύτερη από την εξοικείωση.  Άλλωστε η επιρροή αυτής της μουσικής στην Ελληνική μουσική των δεκαετιών '50-'60 είναι πολύ μεγάλη, με αποτέλεσμα να είναι οικείο άκουσμα για μας τους Έλληνες».

Η παρέα των Gadjo Dilo παρουσιάζει κομμάτια από το ρεπερτόριο του Django καθώς και διασκευές από γνωστά παλιά Ελληνικά τραγούδια με σκοπό να μεταδώσει την ομορφιά συνύπαρξης δύο μεγάλων μουσικών παραδόσεων «Μanouche De Grec».

Η συναυλία πραγματοποιείται με την ευγενική συνεργασία του  Europe Direct Περιφέρειας Στερέας Ελλάδας και Δήμου Λαμιέων.

Βρείτε μας στον χάρτη: