Μεγάλο αφιέρωμα στην μνήμη του γλύπτη Γιώργου Λάππα στα Εικαστικά Εργαστήρια του Δήμου Λαμιέων

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Δευτέρα, 1 Φεβρουάριος, 2016 - 00:00 έως Τετάρτη, 3 Φεβρουάριος, 2016 - 00:00
Κατηγορία: 
Δημοτική Ενότητα: 
Διεύθυνση: 
Αριστοτέλους 1 στην Πλατεία Λαού
Είσοδος Εκδήλωσης: 
Δωρεάν
Περιγραφή: 

      Ένα μεγάλο αφιέρωμα στην μνήμη του γλύπτη Γιώργου Λάππα, από την εκπομπή «Παρασκήνιο» και την ΕΡΤ 2, θα προβάλλουν την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016 στις 21:00 μ.μ, τα Εικαστικά Εργαστήρια του Δήμου Λαμιέων.

      Ο σπουδαίος Έλληνας γλύπτης και καθηγητής  στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών πέθανε αιφνίδια στα 66 του χρόνια τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016.

      Στο πρώτο μέρος της εκπομπής, ο Γιώργος Λάππας μιλάει για τη ζωή του από τα παιδικά του χρόνια στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου μέχρι και τις πολυσχιδείς σπουδές του στο εξωτερικό. Μέσα στο ατελιέ του παρουσιάζει συγκεκριμένα γλυπτά που θεωρεί σημαντικά, όπως το «Mappemonde», οι «Κόκκινοι Αστοί» και οι «Ζαριές», εξηγώντας την τεχνοτροπία με την οποία εργάστηκε κάθε φορά και κυρίως την έμπνευση που τον οδήγησε σε αυτά.

     Στο δεύτερο μέρος, παρουσιάζεται από τον ίδιο τον γλύπτη η έκθεσή του στο Μουσείο Γουλανδρή, αναλύονται συγκεκριμένα γλυπτά και εξηγείται ο τρόπος με τον οποίο εργάστηκε στη συγκεκριμένη περίπτωση με έμπνευση τις άγνωστες αρχαιότητες από τη συλλογή του μουσείου.

     Στο τρίτο και τελευταίο μέρος, ο γλύπτης αναφέρεται στην έννοια που εκείνος ορίζει ως «Βόμβο του καλλιτέχνη».

     Σας περιμένουμε όλους την Τετάρτη στις 3 Φεβρουαρίου 2016 στις κτιριακές εγκαταστάσεις των Εικαστικών Εργαστηρίων Δήμου Λαμιέων, Αριστοτέλους 1 στην Πλατεία Λαού.