1η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Λαμιέων

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Πέμ, 21/11/2019 - 20:00 έως Παρ, 22/11/2019 - 19:55

Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019 συνεδρίασε για πρώτη φορά μετά την επανασύσταση της η Δημοτική  Επιτροπή  Ισότητας των Φύλων του Δήμου Λαμιέων, υπό την προεδρεία του Αντιδημάρχου Ισότητας Φύλων κου Παναγιώτη Στασινού και του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για την Κοινωνική Πολιτική κου Δημήτρη Τζούφλα.

 

Στην συνεδρίαση υπήρξε γνωριμία των μελών που συμμετέχουν, συζητήθηκε το πλαίσιο και ο τρόπος λειτουργίας της Επιτροπής καθώς και οι στόχοι ώστε τα δικαιώματα των φύλων να εναρμονιστούν και στον Δήμο Λαμιέων σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες αλλά και το σχετικό Εθνικό Σχέδιο Δράσης 2016-2020.

 

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν και συμμετείχαν στην ανταλλαγή απόψεων εκπρόσωποι του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας και του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Λαμίας ενώ η Επιτροπή ενημερώθηκε και για τις εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες στη Λαμία εν όψει της 25ης Νοεμβρίου που τιμάται ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

 

Η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής προγραμματίστηκε για την προσεχή Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 όπου και θα ψηφιστεί ο Κανονισμός Λειτουργίας, προσχέδιο του οποίου παραδόθηκε στα μέλη για διαβούλευση

 

 

 

 

 

                                                                                O Πρόεδρος της Επιτροπής

                                                                                    Παναγιώτης  Στασινός