Απαντητική επιστολή στο Δήμαρχο Λαμιέων, του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου "ΠΑΦΟΣ 2017"

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF
Ημερομηνία: 
Πέμ, 20/02/2014 - 14:00 έως Παρ, 21/02/2014 - 13:55
Ετικέτες: 

Σε απάντηση σχετικής επιστολής του Δημάρχου Λαμιέων και Προέδρου του Δικτύου ’’Πάφος- Αδελφοποιημένων πόλεων της Ελλάδος’’ Γιώργου Κοτρωνιά, με αφορμή την επιλογή της Πάφου ως «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2017», ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου «Πάφος 2017» Δρ Χρίστος Πατσαλίδης, του έστειλε την παρακάτω επιστολή:

 «Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,

Θα ήθελα να σας εκφράσω τις πιο θερμές μου ευχαριστίες για την επιστολή σας ημέρα. 29/1/2014, με την οποία εκφράζετε την πρόθεση του Δικτύου Πάφου-Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ελλάδος, του οποίου έχετε την Προεδρία για το τρέχον έτος, να θέσει στη διάθεση του Οργανισμού «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης-Πάφος 2017» όλες τις πολιτιστικές υποδομές των πόλεων-μελών του προκειμένου να αξιοποιηθούν για την εξυπηρέτηση των αναγκών του «Πάφος 2017», στο πλαίσιο των διεθνών πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων του.

Ερμηνεύουμε την πρωτοβουλία σας αυτή ως μία ακόμη απόδειξη της αδελφικής αγάπης και της έμπρακτης αλληλεγγύης σας προς την Πάφο και τους κατοίκους της.

Στόχος και πρόθεση του Οργανισμού είναι η αξιοποίηση στο μέγιστο δυνατό βαθμό όλων των διαθέσιμων δυνάμεων και όλων των προσφερομένων δυνατοτήτων, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ώστε να καταστεί η Πάφος μία Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, αντάξια του μεγάλου αυτού θεσμού που εκπροσωπεί.

Έχουμε, πράγματι, την πεποίθηση ότι μέσω του πολιτισμού μπορούμε να φέρουμε πιο κοντά τους δημότες, τις αρχές και τους φορείς Ελλαδικών και ευρωπαϊκών πόλεων που τις συνδέουν πολλά και σημαντικά ιστορικά στοιχεία, αλλά και το κοινό όραμα για τη δημιουργία μιας σύγχρονης Ευρώπης. Της Ευρώπη των λαών και των πολιτισμών, της συνεργασίας και της αδελφοσύνης, της ευημερίας και της ειρήνης, των θεσμών και των αξιών. Της Ευρώπης που όλοι ονειρευόμαστε.

Και πάλι σας ευχαριστώ θερμά για την πρωτοβουλία σας. Από την πλευρά μας, είμαστε στη διάθεση σας για κάθε περεταίρω ενέργεια και συνεννόηση.

Με εκτίμηση,

Δρ Χρίστος Πατσαλίδης

Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Πάφος 2017».