Το Δήμαρχο Λαμιέων επισκέφθηκαν Εκπαιδευτικοί από την Βουλγαρία

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Δευ, 09/09/2013 - 10:00 έως Τρί, 10/09/2013 - 09:55
Ετικέτες: 

Tο Δήμαρχο Λαμιέων Γιώργο Κοτρωνιά επισκέφθηκαν σήμερα Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου το πρωί στο Γραφείο του, Εκπαιδευτικοί από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Pernik (Πέρνικ) της Βουλγαρίας που βρίσκονται στην πόλη μας για 2η χρονιά, στο πλαίσιο του προγράμματος COMENIUS Regio με τίτλο: «Key competencies – professional and personal development», στο οποίο συμμετέχει η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και φέτος επικεντρώνεται στις δεξιότητες που προσφέρουν τα Προγράμματα που υλοποιούνται στα σχολεία, πολιτιστικά, περιβαλλοντικά, σχολικές δραστηριότητες.

Συντονιστικό ίδρυμα αυτού του Ευρωπαϊκού προγράμματος, που έχει σαν κύριο στόχο την ανάπτυξη μεθόδων για την ενσωμάτωση των βασικών δεξιοτήτων στο σχολείο, την ανταλλαγή πληροφοριών, ιδεών, προτάσεων, την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και κατ’ επέκταση την εκπαίδευση των μαθητών, είναι η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης  Pernik της Βουλγαρίας, για τα σχολικά έτη 2012-2014.

Την ξένη αντιπροσωπεία που είχε επικεφαλής την Δ/ντρια της Περιφερειακής Δ/σης Εκπαίδευσης Pernik (Πέρνικ) της Βουλγαρίας κα Vanya Kokonova και συνόδευαν Εκπαιδευτικοί  από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς. Κατά διάρκεια της συνάντησης, τους ενημέρωσε για την ιστορία της πόλης και τις αναπτυξιακές προοπτικές και τους κάλεσε να επισκεφθούν τα αξιοθέατα και τα Μουσεία της ενώ στη συνέχεια τους πρόσφερε αναμνηστικά δώρα.

Σήμερα το απόγευμα ώρα 19:00 στο 1ο ΕΠΑΛ  θα παρουσιασθούν τα εκπαιδευτικά συστήματα των δύο χωρών και θα αναλυθούν οι σκοποί του προγράμματος. Οι δράσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους τοπικούς εταίρους, το Europe Direct του Δήμου Λαμιέων, το Μουσικό Σχολείο Λαμίας και το Σύλλογο Γονέων του Μουσικού Σχολείου.

Φωτογραφικό άλμπουμ