Το Δήμο Λαμιέων επισκέφθηκε σήμερα ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα κ. Βλαδίμηρος Σκουρώφ

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Δευ, 27/07/2015 - 00:00 έως 23:55
Ετικέτες: 

           Στο Δήμο Λαμιέων βρέθηκε σήμερα Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015 ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα κ. Βλαδίμηρος Σκουρώφ. Ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης στις 10.00 το πρωί υποδέχθηκε και ξενάγησε τον κ. Πρέσβη στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών και στο αρχαιολογικό μουσείο στο Κάστρο της πόλης μας και στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Δημαρχείο όπου είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

            Σε δηλώσεις που έκανε ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης τόνισε:

“Είναι ιδιαίτερη τιμή που υποδέχομαι στο Δήμο Λαμιέων τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα κ. Βλαδίμηρο Σκουρώφ. Με την ευκαιρία της σημερινής σημαντικής επίσκεψης που πραγματοποιεί στην πόλη μας ο Πρέσβης της Ουκρανικής Δημοκρατίας, θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και να επιδιώξουμε να ενισχύσουμε κάθε είδους δράσεις οι οποίες στοχεύουν στην ανάπτυξη της Ελληνο-Ουκρανικής περιφερειακής συνεργασίας.

           Από τον Ιστορικό τόπο των Θερμοπυλών καλωσορίζουμε στο Δήμο μας τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα κ. Βλαδίμηρο Σκουρώφ, έναν πραγματικό φίλο της πατρίδας μας ο οποίος αξίζει να επισημανθεί πως είναι άριστος γνώστης της ελληνικής γλώσσας και διδάκτορας της ελληνικής φιλολογίας, εκφράζοντας την πεποίθηση, την επιθυμία και τη βούληση μας για δημιουργική συνεργασία μεταξύ των λαών μας.”

           Ο Δήμαρχος Λαμιέων κάλεσε, τέλος, τον κ. Πρέσβη της Ουκρανίας να επισκεφθεί και πάλι το Δήμο μας κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα «Θερμοπύλεια» που θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο.

Φωτογραφικό άλμπουμ