Εγγραφή πολιτών Ε.Ε. στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του Δήμου

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF
Ημερομηνία: 
Παρ, 28/02/2014 - 14:00 έως Σάβ, 01/03/2014 - 13:55
Ετικέτες: 
Η Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών (Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης, Γραφείο Εκλογικών Θεμάτων) του Δήμου Λαμιέων, υπενθυμίζει  ότι, στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές και τις Ευρωεκλογές του 2014  έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι και οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα και επιθυμούν να ασκήσουν εδώ τα εκλογικά τους δικαιώματα.
 
Ειδικότερα και όσον αφορά τις Ευρωεκλογές, οι πολίτες της Ένωσης έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν τα πολιτικά τους δικαιώματα είτε στο κράτος μέλος της καταγωγής τους είτε στο κράτος μέλος της κατοικίας, όχι όμως να ψηφίσουν περισσότερο από μία φορά στις ίδιες εκλογές. Για το λόγο αυτό οι πολίτες της Ε.Ε. που θα επιλέξουν να ψηφίσουν στην Ελλάδα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα στοιχεία τους αποστέλλονται με ευθύνη του ΥΠ.ΕΣ. στο κράτος μέλος της καταγωγής τους προκειμένου να μην ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και στη χώρα καταγωγής τους και να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο διπλοψηφίας.
 
Στην περίπτωση που οι ευρωπαίοι πολίτες ενδιαφέρονται να ψηφίσουν συνδυασμούς και υποψηφίους του κράτους μέλους καταγωγής τους, θα πρέπει να απευθυνθούν στην Πρεσβεία ή το Προξενείο της χώρας τους στην Ελλάδα.
Έχοντας υπόψη τα ανωτέρω, ενημερώνουμε τους πολίτες της Ένωσης που επιθυμούν να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι κατά τις Δημοτικές εκλογές και τις Ευρωεκλογές στη Ελλάδα πρέπει να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του Δήμου του τόπου διαμονής τους.
 
Για την εγγραφή τους στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, οι πολίτες της Ε.Ε. οφείλουν να προσέλθουν στο δήμο διαμονής τους, προσκομίζοντας ισχύον αποδεικτικό ταυτότητας (αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο), προκειμένου να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση – δήλωση εγγραφής και τίποτε άλλο.
 
Η προθεσμία εγγραφής λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2014.
Τέλος, επισημαίνεται, ότι η προθεσμία αυτή ισχύει και για τους πολίτες της Ευρώπης που επιθυμούν να διαγραφούν από τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ή να διορθώσουν τυχόν λάθη στα στοιχεία τους ενόψει των προσεχών Δημοτικών εκλογών και Ευρωεκλογών του 2014
 
Παρακαλούνται, όσοι πολίτες της Ε.Ε διαμένουν στο Δήμο Λαμιέων και το επιθυμούν, να προσέλθουν στο Γραφείο Εκλογικών Θεμάτων του Δήμου Λαμιέων στην οδό Φλέμιγκ & Ερυθρού Σταυρού  μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2014  για να υποβάλλουν την αίτηση τους έχοντας μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή ισχύον διαβατήριο, κατά τις ώρες κοινού 08:00 έως 14:00, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου (Πληροφορίες: κ. Ζυγούρη, τηλ.: 22313-51030 Fax: 22313-51078).