Επίσκεψη Δημάρχου στο υπό Εκτέλεση Έργο Αποχέτευσης της ΔΕΥΑΛ στο Λειανοκλάδι

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Πέμ, 20/09/2012 - 17:00 έως Παρ, 21/09/2012 - 16:55

Στο υπό εκτέλεση έργο της Δ.Ε.Υ.Α. Λαμίας «Κατασκευή Δικτύων Αποχέτευσης Λειανοκλαδίου» (προϋπολογισμού περίπου 2.500.000 ΕΥΡΩ με ΦΠΑ) στην Τοπική Κοινότητα Λειανοκλαδίου, επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς μαζί με τον Αντιδήμαρχο Σωτήρη Κουτσοβέλη, τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΛ Δημήτρη Συλεούνη και τους Δημ.Συμβούλους κα Γεωργία Λυκοτσέτα-Ντζιαβού και κ. Δημ.Τελώνη και ενημερώθηκαν από υπηρεσιακούς παράγοντες της Δ.Ε.Υ.Α. Λαμίας για την πορεία εκτέλεσης των έργων αποχέτευσης παρουσία του Προέδρου κ.Δημ.Κιλτσόπουλου και Συμβούλων της Τοπικής Κοινότητας Λειανοκλαδίου.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων  Γιώργος Κοτρωνιάς έκανε την παρακάτω δήλωση για το έργο  «Κατασκευή Δικτύων Αποχέτευσης Λειανοκλαδίου»:

«Όπως είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά  ξεκινάμε σήμερα ένα σημαντικό έργο πρώτα – πρώτα για το Λειανοκλάδι  αλλά και για το περιβάλλον της περιοχής , το οικοσύστημα Σπερχειού –Μαλιακού.

Έχει ξεκινήσει λοιπόν και έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή Δικτύων Αποχέτευσης Λειανοκλαδίου». Ένα έργο μέσα από το οποίο θα κατασκευαστούν 2,5 χιλιόμετρα εσωτερικού Δικτύου Αποχέτευσης και 2 χιλιόμετρα αγωγού σύνδεσης με το Βιολογικό Καθαρισμό.

Το νέο Βιολογικό Καθαρισμό ο οποίος θα δημοπρατηθεί στο άμεσο μέλλον και ο οποίος θα επεξεργάζεται τα λήμματα του Λειανοκλαδίου, της Υπάτης και των Λουτρών Υπάτης. Λήμματα τα οποία σήμερα διαχειριζόμαστε μέσα από τους βόθρους με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι ίδιοι οι κάτοικοι τουλάχιστον 4 φορές το χρόνο να τους καθαρίσουν είτε όσοι δεν το κάνουν αυτό μέσα από τους βόθρους τους τα λήμματα να πηγαίνουν στον Σπερχειό και να επιβαρύνουν το οικοσύστημα Σπερχειού –Μαλιακού.

Το έργο αυτό έχει προϋπολογισμό 2.500.000ΕΥΡΩ με ΦΠΑ. Είναι ένα έργο αναγκαίο και πρέπει να τονίσω ότι δεν ήταν ένα έργο αυτονόητο μιας και όλοι αυτοί οι οικισμοί είναι κάτω από 2.000 κατοίκους και δεν εμπίπτουνε  στις προδιαγραφές της Ε.Ε. για χρηματοδότηση.

Όμως καταφέραμε και πρέπει να πούμε μπράβο στα στελέχη της Δ.Ε.Υ.Α. Λαμίας, καταφέραμε προτάσσοντας το θέμα των νερών Σπερχειού & Μαλιακού, να εντάξουμε και το Λειανοκλάδι και τα Λουτρά Υπάτης και την Υπάτη και το Φραντζή, ώστε με αυτό τον τρόπο να μπορέσουμε να προστατέψουμε καλύτερα το Οικοσύστημα από το οποίο εξαρτάται εν πολλοίς το μέλλον των παιδιών μας.

Θέλω λοιπόν να πω, ότι με ένα τέτοιο έργο, πέρα  από την εισροή χρήματος που γίνεται στην περιοχή αξιοποιείται και το ντόπιο δυναμικό, μιας και από ότι με ενημερώθηκα από τον εργολάβο χρησιμοποιεί ντόπιους εργαζόμενους και βέβαια αυτό θα γίνεται και στο μέλλον.

Θέλω λοιπόν να εκφράσω την ικανοποίηση μου σήμερα και να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν για να γίνει αυτό το έργο και να πω ότι, παρά την κάποια όχληση  που προφανώς θα υπάρχει στους κατοίκους του Λειανοκλαδίου, πιστεύω ότι γίνεται ένα απαραίτητο έργο το οποίο θα ανεβάσει την ποιότητα ζωής σ’ αυτό το δυναμικό Τοπικό μας Διαμέρισμα.

Τέλος, μου δίνεται με το έργο αυτό να αποτίσω ένα φόρο τιμής στη μνήμη ενός σπουδαίου Αυτοδιοικητικού του Κώστα Βαλατσού, με τον οποίο μαζί ξεκινήσαμε πριν πολλά χρόνια αυτή τη μελέτη του Οικοσυστήματος μάζα  με τον Κώστα Τσιλογιάννη  Έστε να είναι έτοιμη η μελέτη από την Δ.Ε.Υ.Α. Λαμίας πριν 2-3 χρόνια και να μπορέσουμε να την εντάξουμε στην χρηματοδότηση αυτή.

Νομίζω, ότι θα πρέπει να  θυμόμαστε και να ανάβουμε κανένα κεράκι στη μνήμη κάποιων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους για την Αυτοδιοίκηση».