Επίσκεψη Μητροπολιτών στο Δήμαρχο Λαμιέων Νικόλαο Σταυρογιάννη

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Τρί, 04/11/2014 - 00:00 έως 23:55
Ετικέτες: 

Το Δήμαρχο Λαμιέων Νικόλαο Σταυρογιάννη επισκέφθηκαν σήμερα Τρίτη 4 Νοεμβρίου οι Εντεταλμένοι Εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Εκκλησιών που συμμετέχουν στην 26η Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη για θέματα Αιρέσεων και Παραθρησκείας, η οποία ξεκίνησε την Δευτέρα στη Λαμία, υπό την διοργάνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Μεταξύ των υψηλών προσκεκλημένων - Εκπροσώπων που παρέστησαν στο Δημαρχιακό Μέγαρο ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός (Εκκλησία της Κρήτης), ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Λύδδης κ. Δημήτριος (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νευροκοπίου (Πατριαρχείο Βουλγαρίας) κ. Σεραφείμ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδος κ. Παύλος (εκπρόσωπος της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων) και ο οικείος Ποιμενάρχης Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων εδέχθη με εγκαρδιότητα τις αντιπροσωπίες των Εκκλησιών και μεταξύ άλλων τόνισε: «Σεβασμιώτατοι σας ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας εδώ. Είναι μεγάλη η τιμή που γίνεται προς την κοινωνία του Δήμου μας όταν έχουμε τόσους Αρχιερείς από άλλες Μητροπόλεις και από τις Ομόδοξες Εκκλησίες, όταν έχουμε τους ελλογιμώτατους καθηγητές οι οποίοι είναι και ελληνομαθείς. Είναι ξεχωριστή η σημασία αυτού του γεγονότος που δείχνει τι μας συνδέει με όλους τους ομόδοξους ορθόδοξους λαούς. Από την πλευρά μας πάντοτε δεν ξεχνούμε ποια είναι η προσφορά της Εκκλησίας στο τόπο μας διαχρονικά και ιδιαίτερα στις δύσκολες αυτές περιόδους που περνάμε. Σας ευχαριστούμε πολύ εξ ονόματος όλων των δημοτών για την σημερινή επίσκεψη σας στο Δημαρχιακό Μέγαρο».

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος δήλωσε ότι «Η επίσκεψη μας με όλους τους εντεταλμένους των Ορθοδόξων Εκκλησιών στον κ. Δήμαρχο έχει μεγάλη σημασία, είναι γεμάτη συμβολισμούς και δείχνει πρώτον το σεβασμό προς την πολιτεία, δεύτερον την ενότητα που έχουμε όλοι και τρίτον ότι αξίζει σε έναν τέτοιο Δήμαρχο που ετίμησε το Συνέδριο με την παρουσία του και με θαυμάσια προσφώνηση- εισήγηση.  Θέλω να εκφράσω εις τον κ. Δήμαρχο τις προσωπικές μου ευχαριστίες που εδέχθη την αντιπροσωπεία. Είναι ιστορική ημέρα και νομίζω ότι οι ευχές των Αρχιερέων, των Ιερέων και των καθηγητών αδελφών μας των ομοδόξων Εκκλησιών θα είναι πολλές εις την επιτυχία του έργου του κ. Δημάρχου».

Ο κ. Σταυρογιάννης προσέφερε σε όλους τους κληρικούς και τους λαϊκούς εντεταλμένους αναμνηστικά δώρα ενώ οι εκπρόσωποι των κατά τόπους Εκκλησιών του προσέφεραν ένα τόμο με τις υπογραφές τους. 

Φωτογραφικό άλμπουμ