Επίσκεψη Υπ.Αγ.Αναπ.&Τροφιμων κ. Αθ.Τσαυτάρη στο Δήμο Λαμιέων

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Πέμ, 14/03/2013 - 11:00 έως Παρ, 15/03/2013 - 10:55
Ετικέτες: 

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013 το πρωί, επισκέφθηκε το Δήμαρχο Λαμιέων κ.Γεώργιο Κοτρωνιά στο γραφείο του, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Αθ. Τσαυτάρης μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ.Μόσχο Κορασίδη.

Παρουσία του Υπουργού και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, υπεγράφη από το Δήμαρχο Λαμιέων και τον εκπρόσωπο της εταιρείας ΙΤΑ Α.Ε κ. Δημ.Μοίρα, η σύμβαση παραχώρησης δημοτικής στρεμματικής έκτασης στη θέση «Χειβαδάρια» της Δημοτικής Κοινότητας Ροδίτσας, για την κατασκευή από την εταιρεία σύγχρονης τεχνολογίας υδροπονικών θερμοκηπίων (πρότυπων θερμοκηπιακών μονάδων παραγωγής κηπευτικών) με χρήση της τεχνολογίας Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας, σε υλοποίηση σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων. Σύμφωνα με αυτή, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ρητή τήρηση των όρων που αναφέρονται στον φάκελο προσφοράς της εταιρείας και αφορούν την στελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό από την τοπική αγορά εργασίας καθώς και την αγορά των προμηθειών πρώτων υλών από την τοπική αγορά.

Παρόντες ήταν επίσης, οι Αντιδήμαρχοι Λαμιέων, κ.Σωτ.Κουτσοβέλης, κ.Δημ.Κούτρας και  κ. Δημ.Μητσόπουλος, ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου κ.Φ.Μαυρίκας, καθώς και ο Πρόεδρος του Παμφθιωτικού Αγροτικού Συλλόγου κ. Δημ.Δημογιάννης.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Γ.Κοτρωνιάς δήλωσε :                                                                     

 «Παρουσία του Υπουργού Γεωργίας υπογράψαμε την αξιοποίηση δημοτικής έκτασης στην περιοχή της Ροδίτσας για την κατασκευή υδροπονικών θερμοκηπίων.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή, φιλοπεριβαλλοντική, σύγχρονη μέθοδο, που θα παράγει πιπεριές, που είναι ένα αγαθό το οποίο εισάγουμε αυτή τη στιγμή από το εξωτερικό, είναι μια Ελληνική εταιρεία, χρησιμοποιεί γεωθερμικές και άλλες μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον και είναι πιστεύουμε, μια επένδυση οδηγός για να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας, να αλλάξουμε τις παραγωγικές μας μεθόδους και να προχωρήσουμε προς νέες κατευθύνσεις, την πρωτογενή μας παραγωγή και ειδικά τη γεωργία μας .

Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου, αλλά να πω επίσης, ότι με την ευκαιρία της παρουσίας του Υπουργού, του θέσαμε θέματα τα οποία έχουν σχέση με το αρδευτικό της κοιλάδας του Σπερχειού, θέματα που αφορούν την αγροτική οδοποιία του Δήμου μας και θέματα που αφορούν γενικά το κόστος παραγωγής των αγροτών μας.

Πιστεύουμε, ότι η σημερινή μέρα είναι σημαντική για την πρωτογενή παραγωγή στη χώρα μας και ελπίζουμε, η επένδυση αυτή να φέρει τα υπεσχημένα, δηλαδή να φέρει θέσεις εργασίας στον τόπο μας, εξακτίνωση της γνώσης ώστε και άλλοι να μιμηθούν τον τρόπο αυτόν παραγωγής και βέβαια, άνοιγμα στην αγορά της Λαμίας με την προμήθεια υλικών και υπηρεσιών. Εύχομαι καλή επιτυχία στην επένδυση αυτή»