Επιστολή Δημάρχου Λαμιέων στον Υπ. Οικονομικών για την φημολογούμενη μεταφορά του Τεχνικού Διαμερίσματος Κεντρικής Ελλάδας του Ο.Τ.Ε.

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF
Ημερομηνία: 
Δευ, 27/01/2014 - 12:00 έως Τρί, 28/01/2014 - 11:55
Ετικέτες: 

O Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς, με αφορμή την φημολογούμενη μεταφορά του Τεχνικού Διαμερίσματος Κεντρικής Ελλάδας του Ο.Τ.Ε. στη Χαλκίδα, απέστειλε στον Υπουργό Οικονομικών κ. Ι.Στουρνάρα την παρακάτω επιστολή: 

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

       Με αφορμή, την φημολογούμενη μεταφορά του Τεχνικού Διαμερίσματος Κεντρικής Ελλάδας του Ο.Τ.Ε. στη Χαλκίδα, που σήμερα εξυπηρετεί 4 νομούς (Φθιώτιδα, Φωκίδα, Ευρυτανία, Βοιωτία) της Στερεάς Ελλάδας και έχει έδρα τη Λαμία, σε συνέχεια και της μεταφοράς της έδρας της Περιφέρειας του Ο.Τ.Ε. στην Πάτρα πριν μερικά χρόνια, θα ήθελα να σας ενημερώσω, ότι το σενάριο αυτό μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, αφού αν εφαρμοστεί θα επιφέρει αλλαγές, που προκαλούν αναστάτωση στους εργαζομένους που θα χρειαστεί να μετακινηθούν σε άλλη πόλη με τις όποιες συνέπειες, αλλά θα αποσυντονίσει και την υποστηρικτική προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις λειτουργία της εν λόγω υπηρεσίας.

Πιστεύω ακράδαντα, ότι το Τεχνικό Διαμέρισμα Κεντρικής Ελλάδας του Ο.Τ.Ε. θα πρέπει να παραμείνει στη Λαμία, γιατί αποτελεί μονόδρομο για την αποφυγή της υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών στην περιοχή μας, επειδή τόσο διοικητικά, βρίσκεται στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όσο και γεωγραφικά βρίσκεται στο κέντρο της Περιφέρειας με τις γνωστές γεωγραφικές ιδιαιτερότητες καθιστώντας άμεση, την παροχή υπηρεσιών στους νομούς που εξυπηρετεί.

Με την πεποίθηση, ότι δεν θα προχωρήσετε σε καμία τέτοιου είδους ενέργεια μεταφοράς του Τεχνικού Διαμερίσματος Κεντρικής Ελλάδας του Ο.Τ.Ε. στη Χαλκίδα,  είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε συνεργασία».