Το «Γαμήλιο Εμβατήριο» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Τετ, 24/04/2019 - 00:00 έως Κυρ, 05/05/2019 - 23:55

          Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεών του, παρουσιάζει στις 4 και 5 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας την παράσταση «ΓΑΜΗΛΙΟ ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ» του Άγγελου Τερζάκη,  σε συμπαραγωγή με την ομάδα Άνιμα.

         Μια παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη, η οποία απέσπασε το βραβείο «Νέου ή πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη του θεάτρου» για την προηγούμενη δουλειά της «Ο Ζητιάνος», που ήταν μια παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης και τιμήθηκε στην τελετή απονομής των βραβείων «Κάρολος Κουν» και των Βραβείων Κριτικών και Μουσικής, Θεάτρου και Χορού 2018. Ένα από τα πιο σημαντικά νεοελληνικά θεατρικά έργα του 20ού αιώνα, μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο στην Αθήνα, ανεβαίνει σε μια πρωτότυπη σκηνοθεσία στη σκηνή του Δημοτικού μας Θεάτρου.

H Υπόθεση του έργου:

         Σε μία ελληνική κωμόπολη του Μεσοπολέμου, μία οικογένεια που έχει χάσει τον πατέρα κι έχει τέσσερις ανύπαντρες κόρες, στηρίζει όλες τις ελπίδες της στο γιο, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα. Όταν κάποια στιγμή επιστρέφει, δεν το κάνει για να βοηθήσει την οικογένειά του, αλλά για να πουλήσει κι ό,τι τελευταίο τους έχει απομείνει, καλύπτοντας έτσι την κατάχρηση που έχει κάνει στη δουλειά του. Η οικογένεια καταρρέει κι η επαναστάτρια κόρη αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Κάθε επανάσταση όμως ποτίζεται με αίμα…

         Tο πρωτοποριακό για την εποχή του κείμενο, προσπαθεί να διερευνήσει τις έμφυλες σχέσεις καθώς και την πορεία του γυναικείου κινήματος, που βρίσκεται σε έξαρση εκείνη την περίοδο. Ο Άγγελος Τερζάκης έγραψε το Γαμήλιο Εμβατήριο σε μια μεταβατική εποχή για την ελληνική κοινωνία, θέλοντας να καταδείξει το καταθλιπτικό κλίμα, την ασφυκτική ατμόσφαιρα και τις έντονες κοινωνικές ανισότητες, που επικρατούσαν στην Ελλάδα του 1930. Μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα οι γυναίκες, που υφίστανται τα πιο πολλά, ασφυκτιούν δέσμιες της οικονομικής στενότητας, των κοινωνικών προκαταλήψεων και κυρίως των αυταρχικών αντιλήψεων της πατριαρχικής κοινωνίας.

 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη

Δραματουργική επεξεργασία: Κωνσταντίνος Κυριακού

Σκηνικά: Δήμητρα Λιάκουρα

Κοστούμια: Μαρία Παπαδοπούλου

Πρωτότυπη Μουσική: Στάθης Δρογώσης

Επιμέλεια Κίνησης: Ειρήνη Ερωφίλη Κλέπκου

Σχεδιασμός Φωτισμού: Αντώνης Παναγιωτόπουλος

Χειριστής Φωτισμών: Αλέξης Τριανταφύλλου

Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Δενδρινού

Β.Βοηθός σκηνοθέτη: Καλλιόπη Καραμάνη

Βοηθός Σκηνογράφου: Αθανασία Δεκούλη

Φωτογραφίες: Δομινίκη Μητροπούλου

Styling: Data type atelier de beaute

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Κάππας, Πέτρα Μαυρίδη, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Κατερίνα Μπιλάλη, Γιώτα Τσιότσκα, Μαίρη Χήναρη

Διάρκεια Παράστασης: 1 ώρα και 20 λεπτά

Παραστάσεις:   Σάββατο 4 και Κυριακή 5 Μαΐου στις 21:00

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10€, γιαφοιτητές-ανέργους-πολύτεκνους 5€και για συλλόγους κατόπιν συνεννοήσεως.

           Για πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης 22310 33325, ώρες γραφείου και στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου 2231023285 18:00-20:00.

Φωτογραφικό άλμπουμ
Κατηγορία εκδήλωσης: