Η επίσκεψη του Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν στη Λαμία

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Κυρ, 11/01/2015 - 00:00 έως 23:55
Ετικέτες: 

 Πολύωρη επίσκεψη στα ιστορικά αξιοθέατα του Δήμου Λαμιέων, πραγματοποίησε χθες Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015 ο γιος του προέδρου της Δημοκρατίας της Κούβας, Ραούλ, και ανιψιός του Φιντέλ Κάστρο, Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν συνοδευόμενος από τον πρέσβη της χώρας του στην Ελλάδα Osvaldo Cobacho Martinez.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης υποδέχτηκε τον κ. Κάστρο και την κουβανική αντιπροσωπεία στο μνημείο των Θερμοπυλών και τους ξενάγησε στην περιοχή και στο Καινοτομικό Μουσείο. Ο Δήμαρχος Λαμιέων καλωσόρισε τον κ. Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν τονίζοντας πως «είναι μεγάλη η τιμή και η χαρά μας που υποδεχόμαστε τον κ. Κάστρο στην πατρίδα μας, στο Δήμο μας, στον ιστορικό τόπο των Θερμοπυλών» και επισήμανε ότι ήταν επιθυμία όλης της οικογένειας και του Φιντέλ και του Ραούλ να επισκεφτούν την Ελλάδα και τις Θερμοπύλες.

Ο κ. Σταυρογιάννης, στον σύντομο χαιρετισμό του, σημείωσε ακόμα πως «η σημερινή επίσκεψη είναι η απαρχή, το ξεκίνημα μιας πορείας που θα έχει και συνέχεια στα πλαίσια της σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ του κουβανικού και του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα του Δήμου μας».

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Γοργοπόταμο όπου ο Δήμαρχος Λαμιέων εξήγησε τις λεπτομέρειες της ανατίναξης στον κ. Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν που έδειξε ζωηρό ενδιαφέρον και γι αυτή τη λαμπρή σελίδα της τοπικής μας ιστορίας. Οι επόμενοι σταθμοί της επίσκεψης ήταν το άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη και το κενοτάφιο του Αθανασίου Διάκου στην πλατεία Λαού, το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και το Δημαρχείο.  

ΣυνημμένοΜέγεθος
Αρχείο i_episkepsi_toy_alehantro_kastro_espin_sti_lamia.docx55.55 KB
Φωτογραφικό άλμπουμ