Η Λαμία υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων SOCHI 2014

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Τρί, 01/10/2013 - 11:00 έως Τετ, 02/10/2013 - 10:55
Ετικέτες: 

Στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «SOCHI 2014» στην Ρωσία, που ξεκίνησε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου με την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε σήμερα Τρίτη 1 Οκτωβρίου το πρωί στη Λαμία από το Καρπενήσι, ακολουθώντας την ειδική διαδρομή που έχει καταρτιστεί επί Ελληνικού εδάφους, που θα διαρκέσει πέντε ημέρες και το Σάββατο 5 Οκτωβρίου η Ολυμπιακή Φλόγα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Κάρολου Παπούλια στο Παναθηναϊκό Στάδιο, θα παραδοθεί στην Οργανωτική Επιτροπή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «SOCHI 2014», για να συνεχιστεί η λαμπαδηδρομία επί Ρωσικού εδάφους.

Η Ολυμπιακή Φλόγα, φτάνοντας σήμερα το πρωί από το Καρπενήσι στη Λαμία παραλήφθηκε από τον πρώτο Λαμπαδηδρόμο (Σάββα Κουμπούρα) στην οδό Αβέρωφ & Σατωβριάνδου και στην συνέχεια μέσω της οδού Σατωβριάνδου πέρασε από την πλατεία Πάρκου, από εκεί μέσω της οδού Κολοκοτρώνη (Γιώργος Γεωργακόπουλος)και της οδού Όθωνος πέρασε από την πλατεία Λαού και από την οδό Απ. Κουνούπη, κατέληξε  στην πλατεία Ελευθερίας όπου έγινε το άναμμα του βωμού (Γιώργος Γεωργακόπουλος) και ακολούθησε μια σεμνή ειδική τελετή Υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Η τελετή περιελάμβανε ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και των Εθνικών Ύμνων της Ελλάδας και της Ρωσίας, σύντομους χαιρετισμούς από τον Δήμαρχο Λαμιέων κ.Γεώργιο Κοτρωνιά από τον εκπρόσωπο της Οργανωτικής Επιτροπής της Χειμερινής Ολυμπιάδας «SOCHI 2014» και τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ.Ευάγγελο Σουφλέρη και έκλεισε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Στη συνέχεια μετά το πέρας της τελετής η Ολυμπιακή Φλόγα αναχώρησε για την πόλη του Βόλου, από την οδό Διάκου (Παναγιώτης Παπαθανασίου), πλατεία Διάκου, οδό Καραγιαννοπούλου, πλατεία Πάρκου (Μάνθος Σοφογιάννης), οδό Καποδιστρίου και την οδό Παπαποστόλου (Ευάγγελος Σουφλέρης).

Η Ολυμπιακή Φλόγα συνεχίζοντας το ταξίδι της, σήμερα θα περάσει από το Βόλο, τη Λάρισα, και θα καταλήξει στην Κατερίνη όπου και θα παραμείνει το βράδυ.

Φωτογραφικό άλμπουμ