Μήνυμα του Δημάρχου Λαμιέων για την Γιορτή της Μητέρας

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Κυρ, 12/05/2013 - 11:00 έως Δευ, 13/05/2013 - 10:55
Ετικέτες: 

Μήνυμα του Δημάρχου Λαμιέων Γιώργου Κοτρωνιά

για την γιορτή της Μητέρας

Στη Μητέρα, το πιο αγαπημένο και οικείο πρόσωπο που όχι μόνο προσφέρει ζωή, αλλά με ανιδιοτέλεια μάχεται και αγωνιά καθημερινά για τα παιδιά της, είναι αφιερωμένη η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου .

Η ημέρα αυτή, αποτελεί μια παγκόσμια αναγνώριση της ιερής αποστολής της μητέρας και μια ακόμη ευκαιρία, προκειμένου να της αποδώσουμε τον θαυμασμό και το σεβασμό μας, εκφράζοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα μας προσφέρουν, γιατί γιορτάζει η ξεχωριστή και μοναδική για τον καθένα από μας, Μάνα.

Άλλωστε, ο σημαντικός ρόλος της γυναίκας ως μητέρα, αναγνωριζόταν από την αρχαιότητα.  Η Γαία, η μητέρα Γη, λατρευόταν ως η υπέρτατη θεότητα. Λατρευόταν ως η προσωποποίηση της φύσης, που γεννά όλο τον κόσμο.

Η Μάνα, σύμβολο της ευαισθησίας και της προσφοράς διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο μέσα στην κοινωνία. Είναι αυτή, που με τη συνεχή προσπάθεια της ανταποκρίνεται με επιτυχία στους πολλαπλούς και δύσκολους ρόλους που έχει αναλάβει.

Είναι αυτή, που με αγάπη και στοργή μεγαλώνει τα παιδιά της και είναι δίπλα τους, συμπαραστάτης και εμψυχωτής σε όλες τις δύσκολες στιγμές τους, γι’ αυτό όσο και αν η κοινωνία μας αλλάζει τις δομές και τον τρόπο ζωής της, η αγάπη και ο σεβασμός από και προς την μάνα παραμένει αναλλοίωτος και αυθεντικός.

Με αφορμή την ημέρα αυτή, εύχομαι ολόψυχα σε όλες τις μητέρες και σε κάθε μία χωριστά, Χρόνια Πολλά, υγεία και δύναμη για να μπορούν να επιτελούν με επιτυχία τη θεμελιώδη και ζωογόνο αποστολή τους.