Μήνυμα του Δημάρχου Λαμιέων Νίκου Σταυρογιάννη για την συμπλήρωση 45 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Τετ, 24/07/2019 - 00:00 έως 23:55
Ετικέτες: 

             24 Ιουλίου 1974 – 24 Ιουλίου 2019: 45 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την Ημέρα που αποκαταστάθηκε η Δημοκρατία στην πατρίδα μας.

             Σήμερα είναι ημέρα εθνικής μνήμης για τις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού μας αλλά και ημέρα απολογισμού για την μεταπολιτευτική περίοδο με τα θετικά επιτεύγματα αλλά και τις παθογένειες, τα λάθη και τις παραλείψεις που διαμόρφωσαν τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας.

             Είναι όμως ημέρα μνήμης και για την τραγωδία της Κύπρου, που υπενθυμίζει για μία ακόμη φορά το χρέος απέναντι στον Κυπριακό Ελληνισμό για την εξεύρεση μιας δίκαιης, βιώσιμης λύσης του κυπριακού ζητήματος στα πλαίσια των αποφάσεων του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

            Όλοι εμείς οφείλουμε να περιφρουρούμε τη Δημοκρατία και να αγωνιζόμαστε καθημερινά για την ενδυνάμωση και την ουσιαστική της εφαρμογή σε κάθε πτυχή της ζωής μας πέρα από κάθε πολιτική και προσωπική σκοπιμότητα.

            Για να συνδιαμορφώσουμε μια Ελλάδα με πραγματική εθνική ενότητα, αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και κοινωνική συνοχή που οι θεσμοί της θα λειτουργούν αξιόπιστα, αξιοκρατικά και αποτελεσματικά προς όφελος όλων των πολιτών.