Ο Δήμος Λαμιέων τίμησε τους “ζωντανούς θρύλους” της δημοτικής μουσικής του τόπου μας

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF
Ημερομηνία: 
Παρ, 24/04/2015 - 00:00 έως 23:55
Ετικέτες: 

       Η αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας αποδείχθηκε τελικά μικρή για να χωρέσει τον κόσμο που βρέθηκε εκεί χθες, Πέμπτη 23 Απριλίου, για την μεγάλη μουσικοχορευτική εκδήλωση που έγινε στα πλαίσια της έκθεσης του Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης και Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων – Συλλογή Φοίβου Ανωγειανάκη, με θέμα τα «Ελληνικά Λαϊκά Μουσικά Όργανα».

Στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βίβιαν Αργύρη και ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Περλεπές τίμησαν τους παλαίμαχους τοπικούς λαϊκούς οργανοπαίκτες.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Σταυρογιάννης, αφού συνεχάρη τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου αλλά και τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Λαμιέων που συμμετείχαν στην εκδήλωση, σημείωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον καθηγητή εθνομουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Λάμπρο Λιάβα που μας τιμά σήμερα με την παρουσία του καθώς και το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» με  την ευγενική δωρεά του οποίου πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη της πόλης μας η κινητή έκθεση του Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης και Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων – Συλλογή Φοίβου Ανωγειανάκη, με θέμα τα «Ελληνικά Λαϊκά Μουσικά Όργανα».

Μια έκθεση όπου παρουσιάστηκε με τον καλύτερο τρόπο ο πλούτος και η ποικιλία στα σχήματα, την κατασκευή και την τεχνική παιξίματος των λαϊκών μουσικών οργάνων, μέσα από τις τοπικές παραλλαγές τους στις διάφορες περιοχές του Ελληνισμού. Μια έκθεση που επισκέφθηκαν πολλοί σύλλογοι, σχολεία απ’ όλο το νομό αλλά και πλήθος συμπολιτών μας και εύχομαι να αποτελέσει πόλο και αφορμή για πολλαπλές εκπαιδευτικές, ερευνητικές και καλλιτεχνικές δράσεις στο μέλλον».

Φωτογραφικό άλμπουμ