"Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας...μονάχα για εμάς" από το Παιδικό Τμήμα του Θεατρικού Εργαστηρίου του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Παρ, 03/06/2016 - 00:00 έως 23:55

ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΡΟΥΜΕΛΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

 «ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ…, ΜΟΝΑΧΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ» ΣΕ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΕΛΛΗΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

       Το Παιδικό Τμήμα του Θεατρικού Εργαστηρίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των μαθημάτων του για την περίοδο 2015-2016, παρουσιάζει την παράσταση «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας…, μονάχα για εμάς», μια διασκευή από το ομώνυμο έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, την Παρασκευή 17 Ιουνίου ώρα 19:30 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

 Λίγα λόγια από την δασκάλα-σκηνοθέτη της παράστασης:

       Με αφορμή το θεατρικό έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» δημιουργήσαμε - πάντοτε παρέα με τα παιδιά - μια διασκευή που ταίριαζε ακριβώς στα μέτρα μας! Τα ίδια τα παιδιά όχι μονάχα διαλέξανε τους ρόλους που επιθυμούσαν να παίξουν, αλλά και το ίδιο το κείμενο της ιστορίας που θα τους ικανοποιούσε! Χρησιμοποιώντας λοιπόν μια σειρά τεχνικών όπως οι αυτοσχεδιασμοί, η παντομίμα, η δραματοποίηση κειμένου, τα οπτικοακουστικά ερεθίσματα, ακόμη και την εκμετάλλευση του τυχαίου, οδηγηθήκαμε στο τελικό αποτέλεσμα!

          Είναι γνωστό ότι το θέατρο διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντες του παιδιού, εξελίσσει όλες τις δεξιότητες και ανακαλύπτει τα ταλέντα του επιπλέον, εμψυχώνει την ενεργή συμμετοχή του και την εμπιστοσύνη μεταξύ της ομάδας. Είναι πάνω απ’ όλα ομαδική συνύπαρξη και συνεργασία.

         Τελικά, η εμπειρία αυτή προσδοκώ ν’ αποτελέσει αφορμή για το κάθε παιδί, έτσι ώστε αφού συμμετείχε βιωματικά να σκεφτεί τη φράση: «Έπαιξα κάτι...Έμαθα κάτι για μένα/για μας...», αφού όπως λέει και ο ίδιος ο Σαίξπηρ: «Η τέχνη δεν είναι για τους πολλούς· ούτε για τους λίγους. Είναι για τον καθένα χωριστά...». 

 Έλλη Μερκούρη

Ηθοποιός-Θεατρολόγος

Συμμετέχουν τα παιδιά:

Α’ ΤΜΗΜΑ: (Τα Ξωτικά Πουκ του Μαγεμένου Δάσους – Μαστόροι)

Ιατρού Απόστολος, Ιατρού Χριστόφορος, Κατσούρης Βασίλης, Κοιτέας Δημήτρης, Κολοφώτη Έλενα, Κωσταρά Λυδία, Λάμπρου Ειρήνη, Λουκοπούλου Ναυσικά, Λουκοπούλου Χριστίνα, Μαρκόπουλος Φώτης, Μπαρτσώκας Θανάσης, Μπλέτσα Αλεξάνδρα, Μπλέτσα Κατερίνα, Οικονόμου Βασίλης, Παπαδήμα Ξένια, Πασιάκου Ελευθερία, Σιαδήμα Έλενα, Σόρκου Νότα, Τσιμπούκα Έλενα.

  Β’ ΤΜΗΜΑ:

Γεωργακοπούλου Κωνσταντίνα (Βασίλισσα Ελισάβετ), Γεωργιάδη Ειρήνη (Ελένη),  Γραμματίκα Ζωή (Ελένη), Δημητροπούλου Ιωάννα (Βασίλισσα των Ξωτικών-Τιτάνια), Δήμου Ζωή (Κυρία της αυλής που αφηγείται), Δήμου Μυρτώ (Ελένη), Δούκα Χριστιάνα (Μαρία Στιούαρτ), Ζαροδήμου Λυδία (Αφηγήτρια), Ζαροδήμος Νικηφόρος (Βασιλιάς των Ξωτικών-Όμπερον), Ηλιάδη Σταυρούλα (Ερμία), Κατσικονούρη Νόνη (Βασίλισσα των Ξωτικών-Τιτάνια), Κουτσιρού Άννα Μαρία (Ελένη), Κρυστάλλη Βανέσα (Ελένη), Μπλούνας Δημήτρης (Δημήτριος), Ντελή Μαριεύη (Ερμία), Ντελής Χρήστος (Λύσσανδρος), Μπλούνα Εβελίνα (Ερμία), Παπαθανασίου Καλλιόπη (Ερμία), Παπανάγνου Φοίβη (Φωνή Μάρλοου-Κυρία της Αυλής που Αφηγείται), Πολυζωίδη Κατερίνα (Ελένη), Ρήγα Νάγια (Ερμία), Τερτίγκα Νάγια (Ελένη), Τσιμπούκα Κλειώ (Ερμία), Υφαντή Ηλέκτρα (Ερμία), Φούρκα Κέλλυ (Σαίξπηρ).

Είσοδος ελεύθερη!!! 

Για πληροφορίες  μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 22310 33325, ώρες γραφείου.