Πλατφόρμα κατάθεσης ιδεών στο Δήμο Λαμιέων: Διαμορφώνουμε μαζί με τους δημότες μας το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Λαμίας

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF
Ημερομηνία: 
Πέμ, 27/06/2019 - 00:00 έως 23:55
Ετικέτες: 

           Ο Δήμος Λαμιέων, στο πλαίσιο της εκπόνησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) της πόλης και προκειμένου οι δημότες να εκφράζουν τη δική τους γνώμη για την βιώσιμη κινητικότητα, για τα προβλήματα της πόλης καθώς και απόψεις για τις πιθανές λύσεις τους, παρουσιάζει την «Πλατφόρμα κατάθεσης ιδεών (https://svaklamia.com/). Οι ίδιοι οι δημότες συνδιαμορφώνουν μαζί με τις Υπηρεσίες το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Λαμίας. 

           Το ΣΒΑΚ, που αποτελεί Στρατηγικό Σχέδιο με ορίζοντα δεκαετίας έχει ως σκοπό την διερεύνηση και επιλογή παρεμβάσεων και έργων στον αστικό ιστό του Δήμου. Βασικός στόχος του σχεδίου είναι η εξασφάλιση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης όπως η χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς, ποδηλάτου και η πεζή μετακίνηση έναντι στην ολοένα αυξανόμενη χρήση του ιδιωτικού αυτοκινήτου. Η αστική κινητικότητα έχει άμεση συνάρτηση με την οργάνωση και λειτουργία του αστικού χώρου, καθώς και με την ποιότητα ζωής, την καθημερινότητα των κατοίκων και τις δραστηριότητες στην πόλη.

           Βασικό αντικείμενο του ΣΒΑΚ αποτελεί η καταγραφή των αναγκών και των προβλημάτων στη λειτουργία της πόλης και των παρακείμενων οικισμών από ένα δίκτυο φορέων που θα είναι αρμόδιοι για το σχεδιασμό και την υλοποίησή του σε συνεργασία με τον ανάδοχο, καθώς και για την παρακολούθηση και την αξιολόγηση του Σχεδίου στο Δήμο Λαμιέων.

          Για το λόγο αυτό, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση που αποσκοπεί στη διαβούλευση των Φορέων του έργου τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019 και ώρα 18:30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Αινιάνων 9-11). Εκεί θα ενημερωθούν όλοι οι φορείς σχετικά με τη λειτουργία του Δικτύου Φορέων ΣΒΑΚ που θα συμβάλει ουσιαστικά στο σχεδιασμό του οράματος και του τελικού Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. 

Εισηγητές στη συνάντηση, από την ομάδα εργασίας του Αναδόχου, θα είναι οι:

  • Θάνος Βλαστός, Καθηγητής πολεοδομίας και συγκοινωνιακού σχεδιασμού, Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών ΕΜΠ
  • Ευθύμιος Μπακογιάννης, Διδάκτωρ Πολεοδόμος – Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός ΕΜΠ, Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό ΕΜΠ- Τμήμα Τοπογράφων Μηχανικών
  • Πολύκαρπος Καρκαβίτσας, Διπλ. Μηχανικός Χωροταξίας Πολεοδομίας & Περ. Ανάπτυξης, MSc Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός
  • Κάτια Χάγιου, Αρχιτέκτονας Μηχανικός, MSc.

 

          Παρακαλούμε, τόσο τους Πολίτες όσο και τους Τοπικούς Φορείς, να επισκεφτείτε την Πλατφόρμα για να ενημερωθείτε για το τι είναι τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) καθώς και να παρακολουθήσετε την εξέλιξη του ΣΒΑΚ του Δήμου Λαμιέων. Η Πλατφόρμα σας δίνει τη δυνατότητα να συμβάλετε στην εκπόνηση του ΣΒΑΚ, δίνοντας την οπτική σας για την κατάσταση που επικρατεί, μέσα από τη συμπλήρωση ερωτηματολογίων στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: (https://svaklamia.com/%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b5%cf%87%cf%89-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%87%ce%b5%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%bf/).

          Επιλέξτε και συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο που σας αφορά ανάλογα με το αν εκπροσωπείτε κάποιο φορέα (Διοικητικές Αρχές, πάροχοι μεταφορικού έργου και ενοικίασης μέσων μεταφοράς, Σύλλογοι πολιτών, Εμπορικοί Σύλλογοι, Εταιρείες που επηρεάζουν τις μετακινήσεις κτλ.), εάν είστε εκπρόσωποι συλλόγων γονέων (δημοσίων σχολείων ή εκπρόσωποι ιδιωτικών σχολείων του Δήμου), εάν είστε κάτοικοι του Δήμου.

          Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου μας στο τηλέφωνο 2231023783 για οποιαδήποτε διευκρίνηση.