Σεμιναριακό μάθημα Ιστορίας της Τέχνης με τον Ευθύμη Λαζόγκα στα Εικαστικά Εργαστήρια του Δήμου Λαμιέων

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF
Ημερομηνία: 
Τετ, 18/11/2015 - 00:00 έως 23:55

         Τα Εικαστικά Εργαστήρια του Δήμου Λαμιέων στα πλαίσια μιας σειράς αξιόλογων σεμιναρίων με απώτερο σκοπό την αναβάθμιση και εξέλιξη τους σε πραγματικό σχολείο τέχνης, θα πραγματοποιήσουν σεμιναριακό μάθημα Ιστορίας της Τέχνης με προσκεκλημένο τον Ιστορικό Τέχνης Ευθύμη Λαζόγκα.

         Σας περιμένουμε όλους στο χώρο μας, Αριστοτέλους 1- στην Πλατεία Λαού, την Τρίτη 24-11-2015 και ώρα 19:00-21:00 μ.μ. για να γίνουμε μίστες των συμβολικών προεκτάσεων της Τέχνης.

 

Λίγα λόγια για το έργο του:

 

        Ο Ευθύμης Λαζόγκας διδάσκει Ιστορία της Τέχνης στην Α.Σ.Κ.Τ.  Έχει βρεθεί σε επιστημονικές ομιλίες διαφορετικών ακροατηρίων. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, δίδαξε Κλασική Αρχαιολογία στα αρχαιολογικά τμήματα των Πανεπιστημίων Κρήτης και Πελοποννήσου (2006-2010). Δίδαξε τα μαθήματα: “Θεοί και ήρωες στην αρχαϊκή και κλασική εικονογραφία”, “Αρχαϊκή Λακωνική Εικονογραφία” (Πανεπιστήμιο Κρήτης), “Η γεωμετρική και η αρχαϊκή εποχή”, “Επισκόπηση της Αρχαίας Ελληνικής Τέχνης”.

       Συμμετείχε σε διεθνή συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό (King’s College “Personification in the Greek world – London”, Αθανασία – Immortality – Ρόδος), κ.ά. Έχει δώσει διαλέξεις σε πολλά πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού (PARIS Ι – Σορβόννη, PARIS Χ, Πανεπιστήμια Αθηνών, Κρήτης, Πελοποννήσου, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, Αρχιτεκτονική Α.Π.Θ.) κ.ά. Έχει επίσης συμμετάσχει στις ανασκαφές του Δίου, της Ιτάνου, της Ελεύθερνας κ.ά.