Σχετικά με το ατυχές περιστατικό στην Τ.Κ.Κομποτάδων

Εκτυπώσιμη μορφή
Φωτό Αρχείου _πλ.Λαού
Ημερομηνία: 
Δευ, 28/07/2014 - 12:10
Ετικέτες: 
Σε σχέση με το ατυχές  περιστατικό που συνέβη χθες το βράδυ στην πλατεία του χωριού Κομποτάδες,  θέλουμε να εκφράσουμε την ειλικρινή μας συντριβή για την τραγική εξέλιξη του και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού.
 
Θέλουμε παράλληλα να διευκρινίσουμε ότι πρόκειται για ένα απρόβλεπτο γεγονός για το οποίο ουδέποτε είχαν ενημερωθεί οι υπηρεσίες του Δήμου αλλά ούτε και υπήρχαν εντοπισμένα δείγματα επικινδυνότητας από τις αρμόδιες αρχές
 
Οι υπηρεσίες του Δήμου κάθε φορά που εντοπίζεται πρόβλημα πιθανής αποκοπής κλάδων παρεμβαίνουν, είτε με δικά τους μέσα είτε μισθώνοντας ειδικά συνεργεία .
 
Στα συγκεκριμένα πλατάνια που είναι χαρακτηρισμένα μνημεία της φύσης η Υπηρεσία μετά από ενημέρωση του τοπικού προέδρου παρενέβη μετά από αδειοδότηση των αρμοδίων υπηρεσιών στο πρόσφατο παρελθόν και όπως φαίνεται και σήμερα προχώρησε σε σημαντικές παρεμβάσεις στα εν λόγω δένδρα .
 
Παρόμοιες επιχειρήσεις έχουν γίνει και στις Μεξιάτες και στην οδό Λαρίσης και στα επίσης διατηρητέα πλατάνια της Πλατείας Λαού.
 
Ο μέχρι τώρα αδιάλειπτος μακροσκοπικός έλεγχος της κατάστασης δεν εντόπισε την επικινδυνότητα του κλάδου φαινομενικά υγιούς και πράσινου ενώ αντίθετα σε άλλες περιπτώσεις προωθήθηκαν ακόμα και άμεσες παρεμβάσεις .
 
Είναι σαφές πως ο Δήμος της Λαμίας δια των υπηρεσιών του παίρνει όλα τα προληπτικά μέτρα όπως επίσης είναι σαφές ότι μιλάμε για χιλιάδες δέντρα σε όλη την έκταση του Δήμου τα περισσότερα πλατάνια , τα οποία ελέγχονται συνεχώς και αδιάλειπτα.
Φωτογραφικό άλμπουμ