Στη Λαμία βρέθηκε σήμερα το ειδικό όχημα και μέλη της ομάδας του έργου SENSOR

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Πέμ, 19/09/2013 - 10:00 έως Παρ, 20/09/2013 - 09:55
Ετικέτες: 

Σήμερα Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίουτο πρωί,βρέθηκε στη Λαμία, στηΔ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαμιέων, το ειδικά εξοπλισμένο όχημα που συλλέγει πληροφορίες από το οδικό δίκτυο, στο πλαίσιο του έργου South East Neighbourhood SafeRoutes (SENSOR), συντονιστής του οποίου είναι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Μake Roads Safe Hellas και τα μέλη της ομάδας με επικεφαλής τον Δρ. Μπέλλο Ευάγγελο και τον Συγκοινωνιολόγο κ. Ευσταθιάδη Στέλιο, παρουσία του Δημάρχου Λαμιέων κ.Γιώργου Κοτρωνιά, συναντήθηκαν με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ.Δημήτρη Συλεούνη, τον Προϊστάμενο του Περιφερειακού Εργαστηρίου Ελέγχου Δημ. Έργων της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κ.Αθανάσιο Καλοφωτιά και Υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων-Δόμησης-Δικτύων & Ενέργειας του Δήμου, και τους ενημέρωσαν για το έργο που υλοποιούν και αποτελεί μια σημαντική προσπάθεια προώθησης λύσεων για τη διάσωση ανθρώπινων ζωών.

Το έργο South East Neighbourhood SafeRoutes (SENSOR) που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Πρόγραμμα «Νοτιοανατολική Ευρώπη» - SEE Programme) έχει ως στόχο τη συνεργασία ενός μεγάλου αριθμού φορέων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης σχετικών με την οδική ασφάλεια (λέσχες αυτοκινήτου, Πανεπιστήμια και Δημόσιες Αρχές) για τη μέτρηση και αποτύπωση του επιπέδου ασφάλειας των δρόμων και είναι το μεγαλύτερο παγκοσμίως στην κατηγορία του.

Κατά την διάρκεια υλοποίησης του Ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου έργου South East Neighbourhood SafeRoutes (SENSOR), συντονιστής του οποίου είναι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Make Roads Safe Hellas, ξεκίνησε στην Ελλάδα η επιθεώρηση και αξιολόγηση 3.600 km του Διευρωπαϊκού οδικού δικτύου σε 10 Περιφέρειες της χώρας. Η αξιολόγηση γίνεται με την εφαρμογή της διεθνώς αναγνωρισμένης μεθοδολογίας RAP, η οποία έχει εφαρμοστεί σε περισσότερες από 90 χώρες παγκοσμίως για την ανάλυση πλέον των 650.000 Km οδών.

Κατά την επιθεώρηση, η Μake Roads Safe Hellas με ειδικά εξοπλισμένο όχημα συλλέγει πληροφορίες από το οδικό δίκτυο σε αποστάσεις βήματος 100 μέτρων. Οι πληροφορίες αυτές θα αναλυθούν στη συνέχεια σε εργαστήριο και με βάση ένα πολύ-παραγοντικό σύστημα θα διαπιστωθεί η επικινδυνότητα του δρόμου και θα απονεμηθούν Αστέρια Επίδοσης (Star Rating).

Με τον τρόπο αυτό θα καταστεί δυνατή η αντικειμενική σύγκριση της επικινδυνότητας των οδών, όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Στη συνέχεια οι Εταίροι του έργου SENSOR θα καταστρώσουν τα πλέον αποδοτικά σχέδια επενδύσεων τα οποία θα παρουσιάσουν σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο (π.χ. Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Τράπεζες Επενδύσεων) προκειμένου να προωθηθούν χρηματοδοτήσεις για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας που θα μεγιστοποιούν το όφελος σε σχέση με το δαπανώμενο κόστος.

Φωτογραφικό άλμπουμ