Συναυλία Μάριου Φραγκούλη, ΘΕΡΜΟΠΥΛΙΑ 2012, 3η Ημέρα

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Κυρ, 09/09/2012 - 23:00 έως Δευ, 10/09/2012 - 22:55

Ολοκληρώθηκαν την  Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, το βράδυ οι εκδηλώσεις «ΘΕΡΜΟΠΥΛΙΑ 2012» με την μεγάλη συναυλία του Μάριου Φραγκούλη στον κατάμεστο από κόσμο ειδικά διαμορφωμένο χώρο, πλάι από λόφο του Κολωνού στις Θερμοπύλες.

Στη συναυλία του Μάριου Φραγκούλη με τίτλο: «Με Aνοιχτά Φτερά» που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο κοινό που την παρακολούθησε και έκλεισε τις φετινές εκδηλώσεις «ΘΕΡΜΟΠΥΛΙΑ 2012» ο δημοφιλής ερμηνευτής στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας και αγάπης με το δικό του μοναδικό τρόπο, ερμήνευσε αγαπημένα τραγούδια της προσωπικής του δισκογραφίας καθώς και τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών και ποιητών που έχουν σημαδέψει τη νεώτερη ελληνική μουσική και έχουν ταυτιστεί με την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας.

Ο κόσμος σιγοτραγούδησε μαζί του μερικά από τα ομορφότερα κομμάτια των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου και Γιάννη Μαρκόπουλου ενώ από το  πρόγραμμα της συναυλίας δεν έλειψαν και πιο σύγχρονοι συνθέτες όπως ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Στέφανος Κορκολής καθώς και δημιουργοί της νέας γενιάς.   

΄΄Με Ανοιχτά Φτερά΄΄ ο Μάριος Φραγκούλης, με έντονη διάθεση για ψυχική ανάταση, ευχήθηκε χαρά και δύναμη σε όλο τον κόσμο μέσα από ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο εικόνες και όμορφα συναισθήματα, όπως μόνο τέχνη μπορεί να προσφέρει.

Η συμμετοχή του κόσμου στις εκδηλώσεις «ΘΕΡΜΟΠΥΛΙΑ 2012», δείχνει ξεκάθαρα, ότι το παρελθόν της Ελλάδος είναι το μέλλον της ανθρωπότητας αφού όλοι μαζί με την παρουσία τους, ενίσχυσαν ένα θεσμό που θα λαμπρύνει τον τόπο και τα επόμενα χρόνια, παίρνοντας  την θέση που του αξίζει στο πολιτιστικό στερέωμα, δίνοντας συγχρόνως και μία πολιτιστική ταυτότητα στην περιοχή συνεπικουρούμενα από το  ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ που με την αξιοποίηση της τρισδιάστατης ψηφιακής τεχνολογίας, οδηγεί τον επισκέπτη στην εποχή της ιστορικής μάχης των Θερμοπυλών αλλά και τον ενημερώνει για ότι έχει σχέση με τα γεγονότα της εποχής και  αποκτά βαρύνουσα σημασία αφού με την ανέγερση και τη λειτουργία από το Δήμο Λαμιέων, ανοίγει μια νέα σελίδα στην ανάπτυξη της περιοχής των Θερμοπυλών, στην ανάπτυξη της Φθιώτιδας, της Λαμίας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Οι Θερμοπύλες, κομμάτι της πατρίδας, της γενέτειρας γης δεν είναι μόνο ένας ιστορικός τόπος αλλά και θεματοφύλακας των παραδόσεων, των αγώνων και του πολιτισμού των προγόνων.

Απώτερος στόχος είναι η περιοχή των Θερμοπυλών να μετατραπεί σ΄ ένα ιαματικό, ιστορικό και πολιτιστικό κέντρο όπου η Αμφικτιονική ιδέα, η οποία γεννήθηκε εδώ, να αποτελέσει τον ισχυρότερο αναπτυξιακό μοχλό για τις Θερμοπύλες, τη Λαμία, τη Φθιώτιδα και την χώρα μας αφού οι Θερμοπύλες είναι παγκοσμίως γνωστό και αναγνωρίσιμο σημείο.

Στην αποψινή συναυλία του Μάριου Φραγκούλη που έκλεισε τα «ΘΕΡΜΟΠΥΛΙΑ 2012» παραβρέθηκαν μεταξύ των άλλων, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ.Κοτρωνιάς, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ.Κλέαρχος Περγαντάς, ο πρώην Υφυπουργός και επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου ΄΄Θερμοπύλεια΄΄ κ.Αθ.Γιαννόπουλος, οι Βουλευτές Φθ/δας κ.Σταυρογιάννης Νικ., κ.Κουτσογιανακόπουλος Κων., κα Μακρή–Θεοδώρου Ελένη και κ.Κυριακάκης Βασ., ο Στρατηγός Διοικητής ΜΕΡ.ΥΠ., ο Γενικός Αστυνομικός Δ/ντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νικ. Μπέτσιος, ο Πρόεδρος του Περιφ. Συμβουλίου κ. Τιμπλαλέξης Δημ., Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας Δήμαρχος Μώλου - Αγ.Κων/νου κ.Ευάγ. Τετριμίδας, ο Περιφ. Διευθυντής Α΄/θμιας & Β’/θμιας Εκπ/σης Στερ.Ελλάδας κ.Ηλ.Αργυρόπουλος, οι φιλοξενούμενες αντιπροσωπείες των Εκπροσώπων των Μέσων Ενημέρωσης και Αυτοδιοικητικών από τις πόλεις μέλη του ΄΄Δικτύου Πάφος–Αδελφοποιημένες πόλεις της Ελλάδας΄΄, αντιπροσωπεία της αδελφοποιημένης με τη Λαμία πόλης Rzeszow της Πολωνίας  με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο της Mr.Stanislaw Sienkoο, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Δημοτικών Συμβουλίων και Δημοτικοί Σύμβουλοι, π.Δήμαρχοι, πρόεδροι και μέλη Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Φθ/δας κ.Διαμαντάρας Αλεξ., ο Πρόεδρος της Π.Ε.Λ. κ.Γιαν.Γρανίτσας, ο Πρόεδρος του Τεχνοχώρου Πολιτισμού "Λαμιακή Πολιτεία" κ.Δημ.Κολτσίδας, Στρατιωτικές, Αστυνομικές, Πυροσβεστικές και Λιμενικές Αρχές του Νομού και της Περιφέρειας καθώς και εκπρόσωποι Παραγωγικών, Οικονομικών, Επιστημονικών,  Πολιτιστικών φορέων και Συλλόγων κ.α. .