Τα διαχρονικά προβλήματα από τις πλημμύρες του Σπερχειού συζήτησε ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης με τους βουλευτές του νομού

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Δευ, 02/02/2015 - 00:00 έως 23:55
Ετικέτες: 

  Ενημερωτική συνάντηση  για την κατάσταση που επικρατεί στα δημοτικά διαμερίσματα που έχουν πληγεί από τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα στην κοιλάδα του Σπερχειού είχε σήμερα στο γραφείο του στην οδό Σκληβανιώτη 8, ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης με τους βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Δημήτρη Βέττα, Αποστόλη Καραναστάση, Βασίλη Κυριακάκη και Βασιλική Λέβα και τον αναπληρωτή Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Θωμά Γρεβενίτη.

Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η συνάντηση με τους τέσσερις βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας έγινε με αφορμή τις καταστροφικές πλημμύρες που είχαμε στην περιοχή μας και τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια δεν υπήρξε ούτε αντιπλημμυρική θωράκιση, ούτε ένα συγκροτημένο σχέδιο που να το υπηρετήσουμε και η πολιτεία και η Αυτοδιοίκηση.

Αυτά που συζητήσαμε με τους βουλευτές ήταν οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν σε κυβερνητικό επίπεδο προκειμένου να έχουμε ένα συγκροτημένο σχέδιο καθώς και την χρηματοδότηση του.

Παράλληλα είναι καιρός η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου να επιβάλλει στην ΕΡΓΟΣΕ συγκεκριμένες παρεμβάσεις για να πετύχουμε την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργεί. Διαπιστώθηκε ένα πολύ καλό πνεύμα συνεργασίας. Θα συναντηθώ, εξάλλου, σε λίγο και με τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη προκειμένου να συντονίσουμε τα βήματα μας για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.»

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης συναντήθηκε και με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χρήστο Σταϊκούρα.