Τέθηκε ο «θεμέλιος λίθος» για τη συνεργασία στον τομέα του ιαματικού τουρισμού μεταξύ ΔΙΑΜ και Τσεχίας

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Τρί, 07/03/2017 - 00:00 έως 23:55
Ετικέτες: 

           Ο «θεμέλιος λίθος» για τη συνεργασία στον τομέα του ιαματικού τουρισμού μεταξύ του Δικτύου Ιαματικών Πηγών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας ΔΙΑΜ, του Δήμου Λαμιέων και της Ένωσης Ιαματικών Πηγών της Τσεχίας (SLM) τέθηκε κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Δήμο μας ο Δήμαρχος της πόλης Frantiskovy Lazneκ Jan Kuchar, ο εκπρόσωπος του Balneology Research Institut Dr. Jiří Schlanger και η εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Τσέχικης Δημοκρατίας στην Ελλάδα κα Jitka Chromcova.

Η αποστολή που ήταν εξουσιοδοτημένη από την Ένωση Ιαματικών Πηγών της Τσεχίας (SLM) να επισκεφθεί το Δήμο μας, αφού συναντήθηκε με το Δήμαρχο Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη, ξεναγήθηκε στις ιαματικές πηγές Θερμοπυλών, Καλλιδρόμου, Υπάτης, Καμένων Βούρλων, Πλατυστόμου και Αιδηψού.

Μέσα από παρατηρήσεις και διευκρινίσεις, όσον αφορά τους φυσικούς πόρους, τις ιαματικές τους ιδιότητες και το νομικό πλαίσιο που τους διέπει, αλλά και μέσα από συναντήσεις με τοπικούς φορείς, απέκτησαν πλήρη εικόνα των δυνατοτήτων που υπάρχουν στο Δήμο Λαμιέων αλλά και σε όλους τους Δήμους που συμμετέχουν στο Δίκτυο Ιαματικών Πηγών για την ορθολογική και αειφόρο αξιοποίησή τους μέσα από ένα ολοκληρωμένο και καθολικό σχέδιο ανάπτυξης στο σύνολο των πηγών.

Η επίσκεψη της αποστολής στη χώρα μας ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 7 Μαρτίου με συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην Πρεσβεία της Τσέχικης Δημοκρατίας παρουσία του Τσέχου πρέσβη Jan Bond, όπου συζητήθηκαν τα συμπεράσματα της ξενάγησης της αντιπροσωπείας και επισφραγίστηκε η αρχή μιας ουσιαστικής συνεργασίας.

Φωτογραφικό άλμπουμ