Πρόσκληση για Ενημέρωση Τύπου για τις εκδηλώσεις "Η ΠΟΛΗ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑΙ" την Πέμπτη 10-10-2013

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Πέμ, 10/10/2013 - 12:00 έως Παρ, 11/10/2013 - 11:55

Tην Πέμπτη 10 Οκτωβρίου ώρα 12.00 το μεσημέρι, στο γραφείο του Δημάρχου Λαμιέων (Σκληβανιώτη 8, 1ος όροφος), θα πραγματοποιηθεί Ενημέρωση Τύπου για τις εκδηλώσεις με θέμα: «Η πόλη γιορτάζει και θυμάται», από το Δήμαρχο Λαμιέων κ.Γεώργιο Κοτρωνιά, την Έφορο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος» κα Έφη Παπαευθυμίου, την Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας κα Αθηνά Στεφοπούλου, την Προϊσταμένη Γ.Α.Κ.-Αρχείων Ν.Φθιώτιδας κα Σοφία Βακιρτζηδέλη, τον Φιλόλογο Καθηγητή κ.Δημήτριο Νάτσιο, τον Συγγραφέα–Εκπαιδευτικό κ.Νικόλαο Δαβανέλλο και από εκπρόσωπο από την Τράκειο Κεντρική Δημόσια Βιβλιοθήκη Λαμίας.

Οι εκδηλώσεις «Η πόλη γιορτάζει και θυμάται», που αφορούν δύο σημαντικές ιστορικές επε­τείους: την συμπλήρωση 180 χρόνων από την Απελευθέρωση της πόλης από τον Τουρκικό ζυγό και 100 χρόνων από την ολοκλήρωση των Βαλκανικών Πολέμων θα πραγματοποιηθούν από την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013 και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014.

Η πρώτη επέτειος, σηματοδοτεί την ένταξη της πόλης μας στο βίο της ελεύθερης Ελλάδας. Η δεύτερη, ανασύρει από τις σελίδες της Ιστορίας μας τους νικηφόρους Βαλκανικούς Πολέμους, που διπλασίασαν σχεδόν την εδαφική επικράτεια της Ελλάδας και ελευθέρωσαν τον υπόδουλο Ελληνισμό μεγάλων γεωγραφικών περιοχών της πατρί­δας μας.

Η «πόλη γιορτάζει και θυμάται» τα ιστορικά γεγονότα, τα πρόσωπα, τη συμβολή της Λαμίας στα τεκταινόμενα, αλλά και τα επιτεύγματα της, σ’ αυτούς τους δύο αιώνες.