Την Δ/νση Τ.Υ. του Δήμου Λαμιέων θα επισκεφθούν μέλη της ομάδας που υλοποιεί το έργο SENSOR με το ειδικό όχημα

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Πέμ, 19/09/2013 - 10:00 έως Παρ, 20/09/2013 - 09:55
Ετικέτες: 

Την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 το πρωί,θα βρίσκεται στη Λαμία, στη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαμιέων (οδός Κραββαρίτη 3), το ειδικά εξοπλισμένο όχημα που συλλέγει πληροφορίες από το οδικό δίκτυο, στο πλαίσιο του έργου South East Neighbourhood SafeRoutes (SENSOR), συντονιστής του οποίου είναι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Μake Roads Safe Hellas και τα μέλη της ομάδας θα συναντηθούν με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ.Δημήτρη Συλεούνη και Υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων-Δόμησης-Δικτύων & Ενέργειας του Δήμου, προκειμένου να τους ενημερώσουν για την σημαντική προσπάθεια προώθησης λύσεων για τη διάσωση ανθρώπινων ζωών.

Το έργο South East Neighbourhood SafeRoutes (SENSOR) έχει ως στόχο τη συνεργασία ενός μεγάλου αριθμού φορέων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης σχετικών με την οδική ασφάλεια (λέσχες αυτοκινήτου, Πανεπιστήμια και Δημόσιες Αρχές) για τη μέτρηση και αποτύπωση του επιπέδου ασφάλειας των δρόμων.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Πρόγραμμα «Νοτιοανατολική Ευρώπη» - SEE Programme) και είναι το μεγαλύτερο παγκοσμίως στην κατηγορία του.

Το ευρύτερο σχήμα συνεργασίας περιλαμβάνει 14 χώρες και θα επιθεωρήσει μέχρι 15.000 km οδών υψηλής προτεραιότητας στη Ν.Α. Ευρώπη. Το έργο, υλοποιείται από 8 εταίρους, καθοδηγούμενους από το Συντονιστή Εταίρο, Make Roads Hellas και 16 ακόμα φορείς υποστήριξης (π.χ. FIA Foundation, iRAP, Υπουργεία χωρών της Ν.Α. Ευρώπης κ.τ.λ.) που συνεισφέρουν για τη μεγιστοποίηση του παραγόμενου οφέλους.

Κατά την διάρκεια υλοποίησης του Ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου έργου South East Neighbourhood SafeRoutes (SENSOR), συντονιστής του οποίου είναι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Make Roads Safe Hellas, ξεκίνησε στην Ελλάδα η επιθεώρηση και αξιολόγηση 3.600 km του Διευρωπαϊκού οδικού δικτύου σε 10 Περιφέρειες της χώρας.

Η αξιολόγηση γίνεται με την εφαρμογή της διεθνώς αναγνωρισμένης μεθοδολογίας RAP, η οποία έχει εφαρμοστεί σε περισσότερες από 90 χώρες παγκοσμίως για την ανάλυση πλέον των 650.000 Km οδών.

Κατά την επιθεώρηση, η Μake Roads Safe Hellas με ειδικά εξοπλισμένο όχημα συλλέγει πληροφορίες από το οδικό δίκτυο σε αποστάσεις βήματος 100 μέτρων. Οι πληροφορίες αυτές θα αναλυθούν στη συνέχεια σε εργαστήριο και με βάση ένα πολύ-παραγοντικό σύστημα θα διαπιστωθεί η επικινδυνότητα του δρόμου και θα απονεμηθούν Αστέρια Επίδοσης (Star Rating).

Με τον τρόπο αυτό θα καταστεί δυνατή η αντικειμενική σύγκριση της επικινδυνότητας των οδών, όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Στη συνέχεια οι Εταίροι του έργου SENSOR θα καταστρώσουν τα πλέον αποδοτικά σχέδια επενδύσεων τα οποία θα παρουσιάσουν σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο (π.χ. Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Τράπεζες Επενδύσεων) προκειμένου να προωθηθούν χρηματοδοτήσεις για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας που θα μεγιστοποιούν το όφελος σε σχέση με το δαπανώμενο κόστος.

Φωτογραφικό άλμπουμ