Έκθεση ζωγραφικής του Χρίστου Χαλικιά στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Δευτέρα, 9 Φεβρουάριος, 2015 - 00:00 έως Τρίτη, 3 Μάρτιος, 2015 - 00:00
Κατηγορία: 
Δημοτική Ενότητα: 
Διεύθυνση: 
Αινιάνων 6
Είσοδος Εκδήλωσης: 
Δωρεάν
Περιγραφή: 

     Η Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος», φιλοξενεί την Έκθεση ζωγραφικής «Αστρικές Προβολές» του Χρίστου Χαλικιά από 9 Φεβρουαρίου έως 3 Μαρτίου 2015, στην Αίθουσα Αρχαίας Αγοράς. Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 20.00,  με ελεύθερη είσοδο.

Ωράριο Λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 10.00-13.00 και 18.00-21.00

                                         Σάββατο και Κυριακή 18.00-21.00                               

 

Ο Χρίστος Χαλικιάς γεννήθηκε στη Λευκάδα. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών και διδάχτηκε ζωγραφική και γλυπτική κοντά σε καταξιωμένους δημιουργούς. Μετά το πέρας των σπουδών του συνδέεται με το θέατρο και τη σκηνογραφία και εργάζεται κοντά στον ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιώργο Μεσσάλα για τρία χρόνια ως σκηνογράφος και βοηθός σκηνοθέτη. Παράλληλα με τη δράση του στο θέατρο, εξέδωσε την πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο ’’Το κυνήγι του πάθους και των αισθήσεων’’.

Έργα του υπάρχουν στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λευκάδας, καθώς και σε άλλες δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα και Ιταλία. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις. Η 6η ατομική ζωγραφική του έκθεση με τίτλο «Αστρικές Προβολές» τον βρίσκει στην Αίθουσα της Αρχαίας Αγοράς της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος», όπου και εκθέτει από 9 Φεβρουαρίου - 3 Μαρτίου 2015.