Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης 2010

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Πέμπτη, 16 Σεπτέμβριος, 2010 - 00:00 έως Τετάρτη, 22 Σεπτέμβριος, 2010 - 00:00
Δημοτική Ενότητα: 
Γειτονιά: 
Χώρος Εκδήλωσης: 
Κοινό Εκδήλωσης: 
Είσοδος Εκδήλωσης: 
Δωρεάν
Εργασία για Εθελοντές: 
Όχι
Προ-εγγραφή για την Εκδήλωση: 
Ζωντανή αναμετάδοση (live streaming): 
Όχι
Περιγραφή: 

Από τις  16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο διεξάγεται η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης, (Mobility Week) ένας θεσμός που προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχει καθιερωθεί ως μια εξαιρετική αφορμή ανάδειξης των προβλημάτων του αστικού περιβάλλοντος αλλά και των ενδεδειγμένων λύσεων, με την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των ίδιων των πολιτών.

Είναι μία εβδομάδα αφιερωμένη στην προσπάθεια προώθησης τρόπων μετακίνησης πιο φιλικών προς το περιβάλλον και πιο αποδοτικών όσον αφορά την ποιότητα ζωής του πολίτη και αποτελεί μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών για τη χρήση των δημόσιων μέσων μεταφοράς, της χρήσης ποδηλάτου και της πεζής κίνησης.

Παράλληλα, κινητοποιεί τις πόλεις της Ευρώπης να αναδείξουν αυτές τις χρήσεις και να επενδύσουν στις απαραίτητες αλλαγές στις υποδομές ενώ σκοπός, είναι να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες να δράσουν ενάντια στη μόλυνση του αστικού περιβάλλοντος από τις μετακινήσεις, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ποιότητα της αστικής ζωής.

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας. Στο πλαίσιο αυτής  της εβδομάδας, διοργανώνονται δράσεις  με στόχο την ευαισθητοποίηση  των πολιτών, από την Πέμπτη 16 έως και την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου  με διάφορες εκδηλώσεις, φορείς και οργανώσεις επιχειρούν μια μόνιμη προσπάθεια βελτίωσης της ζωής των πολιτών, μέσω της προώθησης αειφόρων τρόπων μετακίνησης και της συνετής χρήσης του αυτοκινήτου κατά τρόπο οικονομικό, ασφαλή και περιβαλλοντικά φιλικό. Στη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης συμμετέχουν 1468 πόλεις.

Ο Δήμος Λαμιέων  σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct, συμμετέχει για ακόμη μια χρονιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης (Mobility Week) η οποία φέτος έχει κεντρικό σύνθημα « Μετακινούμαστε  έξυπνα, Ζούμε καλύτερα » διοργανώνοντας  τις ακόλουθες δράσεις :

  • Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα : “10 χρόνια Εβδομάδας Οικολογικής  Μετακίνησης στο Δήμο Λαμιέων “ (Από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2010, Λεωνιδίου 9-11, Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Δήμου Λαμιέων )
  • Για τους φίλους του ποδηλάτου Επίσκεψη μαθητών στο Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Θα υπάρχουν πολλά ποδήλατα προς διάθεση για να δοκιμάσουν τα παιδιά τις ποδηλατικές τους ικανότητες και να πάρουν και το δωράκι τους. (Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 10:00 πμ)
  • Εκδήλωση με θέμα : «Μετακινούμαστε στην πόλη έξυπνα – Ζούμε καλύτερα !!!»
  • Εκπαιδευτικό παιχνίδι με θέμα την οικολογική μετακίνηση και σκοπό την διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης στα παιδιά. (Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010)