Λεωνίδα Τρόπαιο

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Σάββατο, 21 Σεπτέμβριος, 2013 - 08:00
Διοργανωτής: 
Κατηγορία: 
Δημοτική Ενότητα: 
Διεύθυνση: 
Θερμοπύλες
Γειτονιά: 
Τοποθεσία: 
Κοινό Εκδήλωσης: 
Είσοδος Εκδήλωσης: 
Δωρεάν
Ονοματεπώνυμο Υπευθύνου: 
Κουτρής Σταύρος
E-mail Επικοινωνίας: 
Προ-εγγραφή για την Εκδήλωση: 
Περιγραφή: 

Αντιπροσωπεία αποστράτων στελεχών του Στρατού, μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής«ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟΝ 2013», επισκέφθηκαν σήμερα Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στο Γραφείο του Δημάρχου Λαμιέων τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κώστα Μουστάκα και συζήτησαν οργανωτικά ζητήματα για την προετοιμασία της Πορείας Τιμής «ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟΝ 2013» (εκδήλωση που από 13 Ιουνίου 2012 τέθηκε ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ των Γ.Ε.ΕΘ.Α., Γ.Ε.Σ., Γ.Ε.Ν., Γ.Ε.Α.), που θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013 για 3η συνεχή χρονιά.

Μια Πορεία Τιμής 25 χλμ στο όρος Καλλίδρομο ακολουθώντας τη διαδρομή της Ανοπαίας Ατραπού, (από το Ελευθεροχώρι) με τέρμα το Μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες με μοναδικό κίνητρο την τιμητική προβολή της ιστορικής Μάχης των Θερμοπυλών και του Λεωνίδα.

Το πρωί του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου ώρα 07:30 το πρωί οι συμμετέχοντες θα συγκεντρωθούν στο Καινοτομικό Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών όπου θα γίνουν οι εγγραφές και στη συνέχεια από το χώρο του Μνημείου του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες θα αναχωρήσουν οδικώς( με λεωφορεία 08:15 περίπου) για το Ελευθεροχώρι από όπου θα διανύσουν περπατώντας την διαδρομή 25 χλμ της Ανοπαίας Ατραπού, με τέρμα το Μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες.

Σύμφωνα με την Οργανωτική Επιτροπή, η εκδήλωση «ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟΝ» και η Πορεία Τιμής είναι ανοικτή σε όλους όσους εμπνέονται και συμμερίζονται τις αρχές και τις αξίες που εκφράσθηκαν από τις γενναίες πράξεις θυσίας του Βασιλιά Λεωνίδα της Σπάρτης, των οπλιτών και των συμμάχων του, στη Μάχη των Θερμοπυλών, το 480 πΧ.

Η εκδήλωση αυτή αφορά αποκλειστικά την αναβίωση μιας ιστορικής μάχης και αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στην σημασία της θυσίας για τα ιδανικά της Πατρίδας.

Δεν πρόκειται για αγώνα δρόμου, αλλά για πορεία βάδην 25 χιλιομέτρων, σε συγκεκριμένη διαδρομή επί του όρους Καλλίδρομο, που εκτιμάται, ότι πρόκειται για την ΑΝΟΠΑΙΑ Ατραπό, με αφετηρία το Ελευθεροχώρι, τερματίζοντας στο μνημείο με το άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το αντίστοιχο ιστολόγιο: http://leonidatropaio.wordpress.com/

και στο facebook:https://www.facebook.com/groups/477780932314655/?fref=ts 

Επίσης για δηλώσεις συμμετοχής στο e.mail: conskarmos@hotmail.com  

 

Μέλη Οργανωτικής Επιτροπής:

Μαυρόπουλος Παν. pmavropoulos@yahoo.com

Νοταρίδης Χρήστος njno1956@yahoo.com

Κουτρής Σταύρος    stkourtis@hotmail.com

Σκαρμαλιωράκης Κων. conskarmos@hotmail.com

 

Βρείτε μας στον χάρτη: