Στην 9η Πανελλήνια Σύνοδο των ΦοΔΣΑ ο Δήμαρχος Λαμιέων και πρόεδρος του Περιφερειακού ΦοΔΣΑ Νίκος Σταυρογιάννης

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF
Ημερομηνία: 
Παρ, 19/06/2015 - 00:00 έως 23:55

      Στη Χερσόνησο του Ηρακλείου βρίσκεται από χθες Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015, ο Δήμαρχος Λαμιέων και πρόεδρος του Περιφερειακού ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας κ. Νίκος Σταυρογιάννης όπου συμμετέχει στην 9η Πανελλήνια Σύνοδο των ΦοΔΣΑ, που πραγματοποιείται με θέμα «Διαχείριση Απορριμμάτων- Κυκλική οικονομία- ΦοΔΣΑ και κοινωνίες μηδενικών αποβλήτων».

          Η 9η Πανελλήνια Σύνοδος διοργανώνεται από το Πανελλαδικό Δίκτυο ΦοΔΣΑ, το ΦΟΔΣΑ Βόρειας Πεδιάδας και την Περιφέρεια Κρήτης ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

         Στις εργασίες της 9ης Πανελλήνιας Συνόδου των ΦοΔΣΑ παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός ΠΑΠΕΝ κ. Γιάννης Τσιρώνης, ο  Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Ευάγγελος Καπετάνιος, ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ κ. Σάββας Χιονίδης καθώς και επιχειρήσεις και φορείς που δραστηριοποιούνται στη διαχείριση των απορριμμάτων. Στη Σύνοδο παραβρέθηκαν ακόμα εκπρόσωποι φορέων από τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Σουηδία οι οποίοι αναφέρθηκαν στα μοντέλα με τα οποία διαχειρίζονται τα απορρίμματα στις χώρες τους.

           Μετά το πέρας της χθεσινής συνεδρίασης ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νίκος Σταυρογιάννης, οπρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης και ο Δήμαρχος Τρικαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου επισκέφθηκαν το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) όπου ενημερώθηκαν από τον καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Στεφανίδη για τη μακρά ιστορία του και τη διεθνώς αναγνωρισμένη παράδοση στη διεξαγωγή βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας, στην ανάπτυξη εφαρμογών και προϊόντων και στην παροχή υπηρεσιών.

         Οι εργασίες της Συνόδου ολοκληρώνονται αύριο Σάββατο 20 Ιουνίου ενώ, αξίζει να σημειωθεί, ότι στη σημερινή συνεδρίαση προέδρευσε ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νίκος Σταυρογιάννης.