Ενημέρωση Τύπου για το έργο του Κώστα Βάρναλη που θα παρουσιάσει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης _ "Η αληθινή Απολογία του Σωκράτη"

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Παρ, 18/07/2014 - 21:30
Ο Δήμαρχος Λαμιέων κ.Γεώργιος Κοτρωνιάς, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης κα Ελένη Δουνδουλάκη το μέλος του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης κ. Κων/νος Καραγιαννόπουλος και ο Ηθοποιός & πρώην Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης κ.Χρ. Καλαβρούζος , ενημέρωσαν σήμερα Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014 το μεσημέρι, τους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης για το έργοτου Κώστα Βάρναλη: «Η αληθινή Απολογία του Σωκράτη» που θα παρουσιάσει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης στο πλαίσιο της θερινής του δραστηριότητας. http://www.dipetheroumelis.gr/parastaseis.html                        
Πρόκειται για έναν συγκλονιστικό μονόλογο που φέρει την υποκριτική σφραγίδα του πρωταγωνιστή Χρίστου Καλαβρούζου.  Η σκηνοθεσία είναι του Χρίστου Σιοπαχά (με σκηνοθετική επιμέλεια του Χρίστου Καλαβρούζου), τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του αείμνηστου βραβευμένου σκηνογράφου Βασίλη Φωτόπουλου και η μουσική του Μιχάλη Χριστοδουλίδη.  Για την ερμηνεία του αυτή, ο Χρίστος Καλαβρούζος έχει αποσπάσει στο παρελθόν διθυραμβικές κριτικές, καθώς αυτή αποτελεί σταθμό στη μακρά θεατρική του διαδρομή. 
 
Λίγα λόγια από τον ηθοποιό Χρίστο Καλαβρούζο για το έργο:
«Η αληθινή απολογία του Σωκράτη δια χειρός Κώστα Βάρναλη, σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή. Η πρώτη παρουσίαση στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Χρ. Σιοπαχά, σκηνικά-κοστούμια Β. Φωτόπουλου και μουσική Μ. Χριστοδουλίδη, μου προσέδωσε ένα δαιμόνιο μεράκι. Τώρα πλέον, ώριμος,  με τραγική πείρα ζωής και τεχνικής, στέκομαι με ευλάβεια, ευθύνη, αγωνία και αγάπη για να αποδώσω και να συμβάλλω να αναγνωρισθεί η πολιτική, κοινωνική, ηθική πνευματική αισθητική που τόσο μας λείπει.  Σε μια εποχή κατάπτωσης και σήψης ο Βαρναλικός λόγος θα βοηθήσει την κοινωνία της αδράνεις και της διαιώνισης του «το του κρείττονος συμφέρον» και θα την σπρώξει προς τα εμπρός». 
 
Με την  παράσταση αυτή, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης επιθυμεί να αποτίσει έναν ελάχιστο φόρο τιμής στον μεγάλο Έλληνα ποιητή Κώστα Βάρναλη καθώς εφέτος συμπληρώνονται 130 χρόνια από τη γέννηση και 40 χρόνια από το θάνατό του.
 
Η πρώτη παράσταση θα δοθεί στη Λαμία στον Τόπο Τεχνών "ΧΩΡΑ" στα Λελέικα Υπάτης την Παρασκευή  18 Ιουλίου 2014 ώρα 21:30 και θα ακολουθήσει περιοδεία σε επιλεγμένα θέατρα σε όλη την Ελλάδα.
 
Τιμές εισιτηρίων: 10€, 5€ (μαθητικό-φοιτητικό-άνεργοι-πολύτεκνοι)
Εισιτήρια για την παράσταση προπωλούνται στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, Υψηλάντη 17.  Για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 22310 33325 και 32215.  
Φωτογραφικό άλμπουμ