Ενημέρωση Τύπου από τον Αντιδήμαρχο κ.Κων/νο Μουστάκα για το «Ρουμελιώτικο Πάσχα 2014»

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Παρ, 11/04/2014 - 12:30
Ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων κ.Κων/νος Μουστάκας ενημέρωσε σήμερα Παρασκευή 11 Απριλίου το μεσημέρι, τους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης για την προσπάθεια αναβίωσης για 2η συνεχή χρονιά του παραδοσιακού, πολιτιστικού θεσμού: «Ρουμελιώτικο Πάσχα» .
 
«Ο Δήμος Λαμιέων  στο πλαίσιο της κοινωνικής  και πολιτιστικής του πολιτικής πρόκειται να αναβιώσει για δεύτερη χρονιά τον παραδοσιακό, πολιτιστικό θεσμό «Ρουμελιώτικο Πάσχα» την Κυριακή του Πάσχα ώρα 11:00 στον χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, για τους πολίτες της Λαμίας αλλά και για επισκέπτες της περιοχής  μας.
 
Ο στόχος μας κατά κύριο λόγο είναι να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας που στις δύσκολες οικονομικά και όχι μόνο εποχές  που διανύουμε , έχουν ανάγκη την έμπρακτη και συνεχή συμπαράσταση μας.
 
Παράλληλα μας ενδιαφέρει η ανάδειξη και η προβολή  της τοπικής μας παράδοσης,  των τοπικών εθίμων της περιοχής όλου του Καλλικρατικού Δήμου  Λαμιέων , της πολιτιστικής μας ταυτότητας , της  Ρουμελιώτικης ταυτότητας  σε όλες τις εκφάνσεις , το  χορό,  το τραγούδι, τη γαστριμαργία. 
 
Πιο συγκεκριμένα το «Ρουμελιώτικο Πάσχα» στη Λαμία θα είναι ένα Πασχαλινό γλέντι, για συντοπίτες μας αλλά και για επισκέπτες από όλη την Ελλάδα  το οποίο θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας από ώρα 11:00 πμ και το οποίο  θα περιλαμβάνει :
1)    Ψήσιμο αρνιών
2)    Ζωντανή Ορχήστρα  Παραδοσιακής Μουσικής
3)    Πασχαλινό Τραπέζι για όλους
 
Η είσοδος και το φαγητό  θα είναι φυσικά δωρεάν για όλους και σε περίπτωση βροχής υπάρχει η δυνατότητα μετάβασης σε κλειστό χώρο
Φωτογραφικό άλμπουμ