Ενημέρωση Τύπου για ITI EPIC 2013

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Κυρ, 19/05/2013 - 11:00 έως Δευ, 20/05/2013 - 10:55

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς, μαζί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κώστα  Μουστάκα και τον Δ/ντή  της διοργάνωσης “ITI EPIC” (είναι η μετονομασία του “ΟΙΤΗ MTB MARATHON”) Λιγνό Νικόλαο, ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης την Πέμπτη 16 Μαΐου  2013, το μεσημέρι, για την μεγαλύτερη marathon χαρακτήρα διοργάνωση με ποδήλατα στην Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθεί για τρίτη χρονιά στην Τοπική Κοινότητα της Παύλιανης την Κυριακή 19 Μαΐου 2013, ώρα 11:00 το πρωί.

Το “ΟΙΤΗ MTB MARATHON”, μετά από δύο χρόνια επιτυχημένων διοργανώσεων ανανεώνει το ραντεβού του για το 2013, με νέο όνομα “ITI EPIC”.

Η μεγαλύτερη marathon διοργάνωση mtb στην Ελλάδα ανανεώνει το ραντεβού της και για το 2013. Με νέο όνομα και ακόμα περισσότερη διάθεση για αγωνιστική δράση και περιπέτεια στο ιδανικό περιβάλλον! Μιλάμε φυσικά για το βουνό της Οίτης, έναν από τους καλύτερα διατηρημένους εθνικούς δρυμούς της χώρας μας

Πέρα από την άγρια ομορφιά του βουνού που καθηλώνει τον επισκέπτη, οι οπαδοί της ορεινής ποδηλασίας θα βρουν στην Οίτη το ιδανικό σκηνικό για την πραγματοποίηση ενός απαιτητικού αγώνα. Έδαφος που δίνει γρήγορη κύλιση, κλίσεις που εμπνέουν για πίεση και πραγματικά οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν εκείνο το διάστημα στο βουνό, πείθουν και τον ποιο απαιτητικό.

Ο φετινός αγώνας βασίζεται στο περσινό πετυχημένο project, ολόκληρες οι διαδρομές (60 & 33km) κινούνται πάνω από τα 700 μέτρα υψόμετρο και κυρίως πάνω από τα 1000 μέτρα υψόμετρο, σε σημεία του βουνού στα οποία οι δρόμοι παραμένουν κλειστοί για μερικές δεκαετίες, όπου οι αγωνιζόμενοι θα έρθουν αντιμέτωποι με πραγματικά πρωτόγνωρα τοπία! Αλλαγές βέβαια υπάρχουν και στις δύο διαδρομές, ξεκινώντας από την μεγάλη υπάρχει η προσθήκη ενός ακόμα μονοπατιού, του ¨Αγιοπεράσματος¨. Αυτό φέρνει τους ποδηλάτες ακόμα ποιο κοντά στην ¨Σκασμένη¨, εκεί που ένα από τα τρία μεγαλύτερα φαράγγια της Ευρώπης συναντά τους μύθους της Οίτης!

Στην μικρή διαδρομή η κυριότερη αλλαγή έχει να κάνει με την ομαλότερη κατανομή των θετικών υψομετρικών διαφορών. Η συγκεκριμένη αλλαγή έγινε μετά από παρατηρήσεις των ίδιων των αθλητών έτσι ώστε η μικρή διαδρομή να είναι ποιο φιλική στους λιγότερο προπονημένους αθλητές.

Το σημείο εκκίνησης

Η καρδιά του αγώνα και για φέτος χτυπάει στην Τοπική Κοινότητα της Παύλιανης, ένα από τα ομορφότερα χωριά ανά την Ελλάδα, χτισμένο σε υψόμετρο 1050 μ., μέσα στις ελατοσκεπείς πλαγιές της Οίτης.!

Στοιχεία αγώνα:

  • Μήκος μεγάλης διαδρομής: 60 χιλιόμετρα

Ψηφιακός χάρτης-αρχείο gps-διάγραμμα υψομετρικών μεγάλης διαδρομής:http://www.gpsies.com/map.do?fileId=kozhtgqoszkrmadg&referrer=trackList

  • Μήκος μικρής διαδρομής: 33 χιλιόμετρα

Ψηφιακός χάρτης-αρχείο gps-διάγραμμα υψομετρικών μικρής διαδρομής: http://www.gpsies.com/map.do?leId=pejbapcwsweggstp&referrer=trackList

  • Σημεία ανεφοδιασμού: 5 στη μεγάλη διαδρομή, 3 στη μικρή διαδρομή.
  • Ο αγώνας βρίσκεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λαμιέων και διεξάγεται με την υποστήριξη διασωστικής ομάδας της Λ.Ε.Κ. Στερεάς Ελλάδας.

Κατηγορίες:
(OΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ OPEN)

EM1(άνδρες έως 29), Μεγάλη διαδρομή 60 χιλιομέτρων

EM2(άνδρες 30 έως 39), Μεγάλη διαδρομή 60 χιλιομέτρων

EM3(άνδρες 40 έως 49), Μεγάλη διαδρομή 60 χιλιομέτρων

ΕΜ4(άνδρες 50+), Μεγάλη διαδρομή 60 χιλιομέτρων

SM1 (άνδρες, έως 29), Μικρή διαδρομή 33 χιλιομέτρων

SM2 (άνδρες 30+), Μικρή διαδρομή 33 χιλιομέτρων

SW (γυναίκες, όλες οι ηλικίες),Μικρή διαδρομή 33 χιλιομέτρων

EW (γυναίκες, όλες οι ηλικίες), Μεγάλη διαδρομή 60 χιλιομέτρων

Φωτογραφικό άλμπουμ