Επίσκεψη Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στο Δήμο Λαμιέων

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF
Ημερομηνία: 
Παρ, 20/01/2017 - 00:00 έως 23:55
Ετικέτες: 

Ο Δήμος Λαμιέων συμμετέχει στο πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου

της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που στηρίζεται από την Κ.Ε.Δ.Ε.

Νεώτερη ενημέρωση 

 Νεώτερη ενημέρωση του Δήμου Λαμιέων για τις δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας:

”Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι τα ραντεβού για δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας, δυστυχώς έχουν συμπληρωθεί.
Ο Δήμος μας, θα κινήσει από πλευράς του όλες τις διαδικασίες ώστε το «ροζ φορτηγό» να επισκεφθεί και για δεύτερη φορά τη Λαμία, αμέσως μετά την ήδη προγραμματισμένη επίσκεψή του σε άλλες πόλεις.”

ΔΕΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

 

        Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 5.000. Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και η ποιότητα τους θα επηρεαστεί ελάχιστα. Αυτή η αισιόδοξη εξέλιξη προέκυψε ως αποτέλεσμα δύο παραγόντων. Ο πρώτος ήταν οι σημαντικές πρόοδοι της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις. Ο δεύτερος, και πολύ σημαντικός, είναι πως ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

       Η εξέταση που χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο μαστογραφικός έλεγχος συνιστάται να ξεκινάει από την ηλικία των 40 ετών. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα που η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή. Στo πλαίσιο αυτής της προσπάθειας η μονάδα μαστογράφου συνεχίζοντας το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης θα επισκεφτεί το Δήμο Λαμιέων  και θα βρίσκεται στο Δημαρχείο Λαμίας, στις 3, 4, & 5  Φεβρουαρίου 2017.

Τηλέφωνα για ραντεβού: 22313 51005 (9.00-13.00)

Τα ραντεβού θα κλείνονται από 25 Ιανουαρίου 2017 με σειρά προτεραιότητας.

                                               Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο.

  • Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
  • Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν - 5 ημέρες μετά).

          Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.

           Προσπάθειά μας είναι να επιτύχουμε να εξεταστούν όσο το δυνατό περισσότερες Ελληνίδες και έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν.

 

ΣυνημμένοΜέγεθος
Microsoft Office document icon episkepsi_kinitis_monadas_mastografoy_sto_dimo_lamieon.doc1010.5 KB