Μήνυμα του Δημάρχου Λαμιέων Νίκου Σταυρογιάννη για τον εορτασμό της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Σάβ, 17/11/2018 - 00:00 έως 23:55
Ετικέτες: 

            Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, 45 χρόνια μετά, εξακολουθεί να αποτελεί σύμβολο και ενεργή έκφραση των κοινωνικών αγώνων και διεκδικήσεων για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.

            Την ημέρα αυτή τιμούμε τους νέους της πατρίδας μας που αγωνίστηκαν για την Παιδεία, την Ελευθερία, τη Δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

            Το Πολυτεχνείο δεν είναι ένας μύθος ούτε μια μέρα σαν όλες τις άλλες. Είναι ημέρα μνήμης για τους αγώνες που δόθηκαν και δίνονται ακόμα και σήμερα, για την προάσπιση και εμβάθυνση της Δημοκρατίας από ακραίες και μισαλλόδοξες φωνές που προσπαθούν να τη φιμώσουν και να την καταστρατηγήσουν. Και είναι χρέος όλων μας να αναδεικνύουμε, να σεβόμαστε και να μεταφέρουμε στις νεότερες γενιές το διαχρονικό αυτό μήνυμα του Πολυτεχνείου.

          Σήμερα, που οι αξίες και τα δημοκρατικά ιδεώδη αντιμετωπίζουν την αμφισβήτηση κυρίως της νέας γενιάς, η πατρίδα έχει ανάγκη την ισχυρή θέληση, την τόλμη και το όραμα των νέων για να κερδίσει ακόμα μια μάχη για πρόοδο, ισοπολιτεία, αλληλεγγύη και αξιοκρατία.

         Οι Έλληνες έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να τιμούμε την ιστορία μας και να αγωνιζόμαστε, ώστε η Πατρίδα μας να έχει τη θέση που της αξίζει στην Ευρώπη και στον κόσμο.