Ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης βράβευσε τους εθελοντές του «Let’s Do It Lamia 2018»

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF
Ημερομηνία: 
Τρί, 15/05/2018 - 00:00 έως 23:55

             Τους εκπροσώπους τωνεθελοντικών οργανώσεων, των συλλόγων και επαγγελματικών φορέων, των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας καθώς και τους προέδρους Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, που συμμετείχαν στις περισσότερες από 60 δράσεις εθελοντικού καθαρισμού που έγιναν στο πλαίσιο του Let’s Do It Greece 2018, βράβευσε χθες το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οδό Αινιάνων 6, ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης. Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο κ. Σταυρογιάννης, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

           «Η σημερινή συνάντησή μας πραγματοποιείται προκειμένου να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε τους εκατοντάδες εθελοντές που συμμετείχαν στις περισσότερες από 60 δράσεις εθελοντικού καθαρισμού που έγιναν στο πλαίσιο του Let's Do It Lamia 2018.

           Δράσεις που συντόνισε ο Δήμος Λαμιέων και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Λαμίας Europe Direct με τη συμμετοχή εθελοντικών οργανώσεων, συλλόγων, επαγγελματικών φορέων, ενεργών πολιτών, μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας καθώς και Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες σε όλη την έκταση του Δήμου μας.

         Ευελπιστούμε πως παρόμοιες πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν και θα βρουν και άλλους μιμητές ώστε όλοι μαζί να συμβάλλουμε στην διατήρηση της καθαριότητας της πόλης και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας. Σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της προστασίας του, θεωρώ ότι επιτυγχάνεται μέσω της υιοθεσίας χώρων πρασίνου από ιδιώτες, συλλόγους, σωματεία, ιδρύματα, σχολεία και ομάδες πολιτών που επιθυμούν να αναλάβουν τις εργασίες συντήρησης και καθαριότητας των χώρων αυτών.

        Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος Φίλων του Δάσους και το 16ο Δημοτικό Σχολείο υπέβαλλαν στο Δήμο μας αιτήσεις υιοθεσίας του Άλσους στο λόφο Μιχαήλ και Γαβριήλ και μετά την έγκριση των αρμόδιων Υπηρεσιών συντάχθηκε και υπογράφηκε μεταξύ του Δήμου και των αναδόχων το σχετικό συμφωνητικό. 

         Ο Δήμος Λαμιέων αναγνωρίζοντας την κοινωνική σημασία της εθελοντικής προσφοράς και δράσης, ενθαρρύνει και συντονίζει δράσεις και πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον εθελοντισμό που αναπτύσσεται τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο και προτρέπει τους Δημότες μας να αναλάβουν ανάλογες πρωτοβουλίες υιοθεσίας σε άλλα σημεία της πόλης και του Δήμου μας.

Γιατί τα όνειρα και οι ελπίδες μας για έναν ομορφότερο κόσμο μπορούν να γίνουν πραγματικότητα χάρη σε όλους μας!!!»

Φωτογραφικό άλμπουμ