Ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης βράβευσε τους εθελοντέςτου Let’s Do It Greece 2015

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Τρί, 05/05/2015 - 00:00 έως 23:55

    Τους εκπροσώπους των εθελοντικών οργανώσεων, των συλλόγων και επαγγελματικών φορέων, των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας καθώς και τους προέδρους Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων σε όλη την έκταση του Δήμου τηςπου συμμετείχαν στις 40 δράσεις εθελοντικού καθαρισμού που έγιναν στο πλαίσιο του ‘’Let’s Do It Greece 2015’’ από της 24 έως της 26 Απριλίου 2015, βράβευσε χθες το απόγευμα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της οδού Λεωνίδου ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης. Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο κ. Σταυρογιάννης μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η σημερινή συνάντηση μας πραγματοποιείται προκειμένου ως δήμαρχος Λαμιέων να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους εκατοντάδες εθελοντές που συμμετείχαν στις 40 δράσεις εθελοντικού καθαρισμού που έγιναν στο πλαίσιο του ''Let's Do It Greece 2015'' από τις 24 έως τις 26 Απριλίου.

Εθελοντικές δράσεις καθαρισμού που συντόνισε ο Δήμος Λαμιέων και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Λαμίας Europe Direct και συμμετείχαν εθελοντικές οργανώσεις, σύλλογοι, επαγγελματικοί φορείς, ενεργοί πολίτες, μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας καθώς και Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες σε όλη την έκταση του Δήμου μας.

Ευελπιστούμε πως παρόμοιες πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν και θα βρουν και άλλους μιμητές ώστε όλοι μαζί να συμβάλλουμε στην διατήρηση της καθαριότητας της πόλης και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας.

Ο Δήμος Λαμιέων αναγνωρίζοντας την κοινωνική σημασία της εθελοντικής προσφοράς και δράσης, επιθυμεί να ενθαρρύνει και να συντονίζει δράσεις και πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον εθελοντισμό που αναπτύσσεται τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό προτείνουμε τη δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου εθελοντών που θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και θα έχει ως σκοπό την ενδυνάμωση του Εθελοντικού Κινήματος αλλά και τον συντονισμό όλων των εθελοντικών δράσεων που προγραμματίζονται. Στο όργανο αυτό προτείνεται να συμμετέχει και δημοτικός σύμβουλος προκειμένου το Δημοτικό Συμβούλιο να έχει την άμεση ενημέρωση και εποπτεία και τη βέλτιστη συνεργασία του με τους ενεργούς πολίτες του Δήμου μας.»

Φωτογραφικό άλμπουμ