Πρόσκληση συμμετοχής στην Υπαίθρια Έκθεση Τεχνών και Δραστηριοτήτων «Στενά- Λαμία 2016»

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Τρί, 17/05/2016 - 00:00 έως 23:55

        Ο Δήμος Λαμιέων διοργανώνει και φέτος την υπαίθρια Έκθεση Τεχνών και Δραστηριοτήτων ελεύθερου χρόνου στα Στενά της Λαμίας από 10 έως 12 Ιουνίου 2016

Ο Δήμος Λαμιέων προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν τη συμμετοχή τους λαμβάνοντας υπόψη τους παρακάτω όρους:

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

2. Η δήλωση συμμετοχής θα αποσταλεί ταχυδρομικά, με συστημένη επιστολή, στη διεύθυνση της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας «Αλ. Κοντόπουλος», Αινιάνων 6, από τις 18 έως 23 Μαΐου 2016 και υπόψη της Οργανωτικής Επιτροπής για τα «Στενά- Λαμία 2016». Μαζί με την αίτηση συμμετοχής, παρακαλείσθε να αποστέλλετε και σύντομο βιογραφικό σημείωμα 6-10 γραμμών, στο οποίο να εμπεριέχεται και αναφορά στην ιδιαιτερότητα του έργου σας. Το βιογραφικό αυτό σημείωμα, με τα προσωπικά σας στοιχεία και την αναφορά στη δημιουργική σας αφόρμηση, θα χρησιμοποιηθεί στο έντυπο της διοργάνωσης. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 22310 46887.    

3. Μετά την παρέλευση της ημερομηνίας της 23ης Μαΐου, καμία συμμετοχή δεν θα γίνεται δεκτή προκειμένου η Επιτροπή Διοργάνωσης να έχει τον απαραίτητο χρόνο ώστε να επιμεληθεί την εύρυθμη λειτουργία της Έκθεσης.

4. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να εκθέσει μέχρι 2 (δύο) έργα. Σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα χώρου, λόγω μεγάλου αριθμού συμμετοχών, η Οργανωτική Επιτροπή θα έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει έργα από την Έκθεση, αφήνοντας τουλάχιστον (1) ένα έργο από κάθε συμμετέχοντα.

5. Τα επιτοίχια έργα θα πρέπει να είναι έτοιμα για ανάρτηση, ενώ για τα περίοπτα έργα οι καλλιτέχνες θα προσκομίζουν και τις βάσεις τους.

6. Οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν την υποχρέωση να συμβάλουν στις εργασίες ανάρτησης και τοποθέτησης των έργων τους.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ:

        Τα έργα θα παραλαμβάνονται από την Οργανωτική Επιτροπή στο χώρο της Έκθεσης, στα Στενά της Λαμίας, την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 και ώρα 9.00- 11.00 π.μ. Κατά την παραλαβή των έργων, θα πρέπει τα στοιχεία των συμμετεχόντων (ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ, ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ), να είναι γραμμένα πίσω από κάθε έργο που θα παραδίδεται για την Έκθεση.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ:

        Μετά το τέλος της Διοργάνωσης, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παραλάβουν πίσω τα έργα τους πάλι από το χώρο της Έκθεσης σε συνεννόηση με την Οργανωτική Επιτροπή. Η μεταφορά και η επιστροφή των έργων θα γίνεται με ευθύνη των ίδιων των συμμετεχόντων. Επίσης, οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν την ευθύνη της φύλαξης των έργων και των δημιουργημάτων τους, κατά τη διάρκεια της ημερήσιας λειτουργίας της Έκθεσης.

        Ανακοινώνεται, τέλος, ότι στο πλαίσιο της διοργάνωσης των εκδηλώσεων «Στενά- Λαμία 2016» θα εκτεθούν και τα έργα των μαθητών των Εικαστικών Εργαστηρίων του Δήμου Λαμιέων.