Σήμερα ο 1ος Αμφικτυονικός αγώνας δρόμου 2016 «Ευθύμιος Χριστόπουλος»

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF
Ημερομηνία: 
Σάβ, 08/10/2016 - 00:00 έως 23:55
Ετικέτες: 

          Πραγματοποιείται σήμερα ο 1ος Αμφικτυονικός αγώνας δρόμου 2016 «Ευθύμιος Χριστόπουλος» που διοργανώνει ο Δήμος Λαμιέων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η Τοπική Κοινότητα Ανθήλης και ο «Α.Π.Σ Αμφικτύονες Λαμίας» (Τμήμα Δρομέων και Περιπατητών).

         Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στο μνημείο των Θερμοπυλών στις 17:00 για τους Περιπατητές και στις 17:30 για τους Δρομείς και ο τερματισμός στην Ανθήλη. Η απόσταση είναι 10 χιλιόμετρα σε άσφαλτο χωρίς ιδιαίτερες υψομετρικές διαφορές και απευθύνεται σε δρομείς και περιπατητές.  

        Έχουν προκληθεί και θα συμμετάσχουν αθλητές και μέλη Συλλόγων Δρομέων και γενικότερα Αθλητικών και Πολιτιστικών Συλλόγων από όλη την Ελλάδα. Η παραλαβή των πακέτων συμμετοχής για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Λαμίας θα γίνεται την ημέρα του αγώνα από την Κεντρική Γραμματεία, που θα λειτουργήσει στο χώρο του Κέντρου Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών, πλησίον του Μνημείου του Λεωνίδα, από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι. Για τους συμμετέχοντες και τους συνοδούς τους θα υπάρχει η δυνατότητα της δωρεάν ξενάγησης στους χώρους του Κέντρου Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών.  Παράλληλα με τον κυρίως αγώνα των 10 χιλιομέτρων θα διεξαχθεί στις 4.00 το μεσημέρι παιδικός αγώνας 1000 μέτρων στο κέντρο της Ανθήλης και αγώνας δρόμου για ΑΜΕΑ καθώς και άλλες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Η απονομή των κυπέλλων στους νικητές θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 μ.μ.