''Αόρατος'' Δημοτικός Σύμβουλος του Σταυρογιάννη στον Δήμο Λαμιέων-Απουσιάζει ένα χρόνο από τις συνεδριάσεις!!

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Δευτέρα, 10 Δεκέμβριος, 2018

''Αόρατος'' Δημοτικός Σύμβουλος του Σταυρογιάννη στον Δήμο Λαμιέων-Απουσιάζει ένα χρόνο από τις συνεδριάσεις!!

 
 
Την πλήρη απαξίωση του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και την ανάγκη εφαρμογής της απλής αναλογικής στις δημοτικές εκλογές έρχεται να καταδείξει ένα πρωτοφανές γεγονός για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που δεν έχει προηγούμενο πανελλήνια.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία από αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Λαμιέων που σας παραθέτουμε υπάρχει στον συνδυασμό του Δημάρχου Νίκου Σταυρογιάννη δημοτικός σύμβουλος που απουσιάζει εδώ και ένα περίπου χρόνο από όλες τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου!
Παρότι υπήρξαν έντονες ενστάσεις από την αντιπολίτευση για το συγκεκριμένο θέμα, αφού στην ουσία μένει ανενεργή μια θέση που αντιπροσωπεύει τους πολίτες στο Δημοτικό Συμβούλιο, ωστόσο όλες έπεσαν στο κενό.

Την ώρα που η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής έχει κλονιστεί από τις διαδοχικές (τρεις τον αριθμό) ανεξαρτητοποιήσεις δημοτικών της συμβούλων δημιουργεί μείζον πολιτικό ζήτημα και εύλογες απορίες η διατήρηση μιας ακόμη κενής έδρας στον συνδυασμό της για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα όμως καταδεικνύει τις παρενέργειες που μας έχει χρόνια τώρα φορτώσει το ενισχυμένο πλειοψηφικό εκλογικό σύστημα που έδινε την δυνατότητα σε μειοψηφίες να έχουν υπεράριθμους σε σχέση με την αναλογική εκπροσώπησή δημοτικούς συμβούλους που καθίσταντο όμως πειθήνια όργανα στα χέρια δημαρχοκεντρικών δημοτικών αρχών που αγνοούν ακόμη και την δεδηλωμένη θετική τους ψήφο.

Καλούμε τον Κο Σταυρογιάννη να αποκαταστήσει άμεσα την στρέβλωση αυτή αποκαθιστώντας την νομιμότητα και να αντικαταστήσει την έδρα διαφυλάσσοντας έτσι το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου που προσβάλλεται από τέτοιες παρανομίες.

Να προσθέσουμε πως σύμφωνα με τον καινούργιο εκλογικό νόμο που θα εφαρμοστεί ο κάθε δημοτικός σύμβουλος, η θέση που κατέχει και η απόψή του έχουν πλέον βαρύτητα για την λειτουργία του θεσμού και την διαμόρφωση πλειοψηφιών, δεν θα είναι υποτακτικοί του κάθε επικεφαλής συνδυασμού και δεν θα παρατηρείται το φαινόμενο των αδειανών εδράνων όπως συχνά δυστυχώς συνέβαινε το τελευταίο έτος στον δήμο μας.

Δείτε στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του τελευταίου έτους τις απουσίες των δημοτικών συμβούλων.

Παναγιώτης Στασινός-Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας