Υποδομές

Μεταφορές

Οι συγκοινωνίες στο Δήμο Λαμιέων βασίζονται κυρίως στο οδικό δίκτυο, παρ’ όλη την διαμήκη διέλευση του εθνικού και διεθνούς σιδηροδρομικού δικτύου (ΟΣΕ) από την περιοχή του και ευρύτερα την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Το οδικό δίκτυο έχει κορμό τον κύριο διεθνή οδικό άξονα του ελληνικού χώρου Πάτρα - Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Εύζωνοι (ΠΑΘΕ). Ο άξονας αυτός θα αποτελέσει μέρος των Διευρωπαϊκών Οδικών Δικτύων, μετά την ολοκλήρωση της μετατροπής του σε κλειστό αυτοκινητόδρομο.

Στάθμευση

Στο κέντρο της πόλης εφαρμόζεται το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης και συγκεκριμένα στις οδούς: Σκληβανιώτη, Καραγιανοπούλου, Χατζοπούλου, Διάκου, Πατρόκλου, Έσλιν, Αβέρωφ, Δροσοπούλου, Μπότσαρη, Σατωβριάνδου, Παλαιολόγου, Λεωσθένους, Λεωνίδου, Θερμοπυλών, Καποδιστρίου, Κολοκοτρώνη, Ρ.Αγγελή, Αγ.Νικολάου, Αμαλίας και Όθωνος.

Κυκλοφορία

Στους επόμενους συνδέσμους ενημερωθείτε έγκυρα και έγκαιρα από για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες στο δευτερεύον ημιορεινό και ορεινό Εθνικό Οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ποδηλατόδρομοι

Το αστικό δίκτυο ποδηλατόδρομων στη Λαμία αποτελείται από 7,5 χιλιόμετρα διαδρομής και διασυνδέει το νότιο άκρο της πόλης (περιοχή Άμπλιανης) με το κέντρο (δείτε λεπτομέρειες στο χάρτη). Περιλαμβάνει δυο μικρές λωρίδες (για περπάτημα και ποδήλατο) παρτέρια με πρασινάδα και πεζοδρόμιο.