Κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

Εκτυπώσιμη μορφή

Από το 1999 λειτούργησε στην Υπάτη τμήμα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Στυλίδας - Υπάτης, που από το 2003 όμως, λειτουργεί πια ως νέο ΚΠΕ Υπάτης και χρηματοδοτείται για τη λειτουργία του από το Φθινόπωρο του 2005.

Το ΚΠΕ Υπάτης στεγάζεται σε ανεξάρτητη πτέρυγα του κτηρίου του Γυμνασίου-Λυκείου Υπάτης και φορέας διαχείρισης είναι ο Δήμος Υπάτης.

Είναι στελεχωμένο με 7 εκπαιδευτικούς, 4 δευτεροβάθμιας και 3 πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και υλοποιεί μονοήμερα, διήμερα και τριήμερα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.
Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Υπάτης

Τα προγράμματά του έχουν να κάνουν με το βουνό, το ποτάμι, τα ιαματικά νερά, τα φρυγανικά οικοσυστήματα, την ανακύκλωση και την υδροκίνηση. Επιπλέον, όμως, παρουσιάζει και επιμέρους θέματα εκπαιδευτικού αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος. Τέτοια θέματα είναι τα αγριολούλουδα, τα φαρμακευτικά φυτά, η πανίδα της Οίτης, τα μανιτάρια και τα παγκόσμια περιβαλλοντικά προβλήματα. Οργανώνει σεμινάρια και ημερίδες με θέματα, που ενδιαφέρουν όχι μόνο εκπαιδευτικούς και μαθητές, αλλά ολόκληρη την τοπική κοινωνία με την οποία συνεργάζεται σε διάφορα επίπεδα.

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Υπάτης