Σύλλογoς γονέων και κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία

Εκτυπώσιμη μορφή

Ο Σύλλογoς Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία ιδρύθηκε το 1990 και είναι αναγνωρισμένος και πιστοποιημένος φορέας από το Υπουργείο Υγείας για την παροχή υπηρεσιών σε Άτομα με Αναπηρία. Αριθμεί 170 μέλη και διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο. Είναι μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ) και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

Αρχικός σκοπός του Συλλόγου ήταν η οργάνωση των Γονέων & Κηδεμόνων των Ατόμων με Αναπηρία για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών, τη διεκδίκηση καλύτερων όρων εκπαίδευσης και την ένταξή τους ισότιμα και χωρίς αποκλεισμούς στην κοινωνία. Το 1997, διαπιστώνοντας το κενό που υπήρχε σε δομές που θα έδιναν διέξοδο στα παιδιά, μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής του ιδρύθηκε και λειτουργεί μέχρι σήμερα το «Μικτό Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για Α. με Α.». Στεγάζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 1000 τ.μ. Η κατασκευή τους οφείλεται στην παραχώρηση του οικοπέδου από το Δήμο Λαμιέων, στην οικονομική ενίσχυση των Φθιωτών από τον Τηλεμαραθώνιο του 1997 και στην χορηγία του κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Ο Σύλλογος συμμετέχει στην Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Κέντρο Υποστήριξης και Παροχής Υπηρεσιών για Άτομα με Αναπηρίες» και στο Αθλητικό Σωματείο Φθιώτιδας «Ήφαιστος».

Πηγή: www.amea-lamia.gr