Αποφεύγει να απαντήσει στις ερωτήσεις της Πρωτοβουλίας ο Δήμαρχος Λαμιέων (βίντεο)

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Τρίτη, 25 Ιούνιος, 2013

Αποφεύγει να απαντήσει στις ερωτήσεις της Πρωτοβουλίας ο Δήμαρχος Λαμιέων (βίντεο)

 
 
Το «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση»
εφαρμόζει ο Δήμαρχος

Λαμία, 25/6/2013
 
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στα πλαίσια του ελέγχου και σύμφωνα με τον Κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δημοτικός σύμβουλος της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Παναγιώτης Στασινός κατέθεσε ερώτηση αναφορικά με την οφειλή προς το Δήμο της εταιρείας «ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΑΕ», η οποία αποτελεί μέρος της συνολικής οφειλής των 7,7 εκ. Συγκεκριμένα ρωτήσαμε:
 
««Στις καταστάσεις των Υπολοίπων, των οφειλών προς το Δήμο, εμφανίζεται ως οφειλέτης η εταιρεία «ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΑΕ» με το ποσό των 722.335,79 ευρώ. Πρόκειται, από ό,τι γνωρίζουμε, για την πρώην εταιρεία ΜΠΕΤΟΜΑΡ.
 
Με δεδομένο ότι η οφειλή αυτή αφορά ένα υπέρογκο ποσό και με δεδομένο ότι η εταιρεία «ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΑΕ» από τις αρχές του 2011 έχει απορροφηθεί από την θυγατρική εταιρεία της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, την «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΑΕ», ρωτάμε:
-       Τι αφορά το ποσό αυτό και αν αφορά το ειδικό τέλος 5% επί της αξίας των λατομικών προϊόντων, που ορίζει το Π.Δ.2115/1993
-       Από πότε η εταιρεία σταμάτησε να πληρώνει στο Δήμο και από πότε εμφανίζεται στον προϋπολογισμό του Δήμου στα «Έσοδα Παρελθόντων Ετών»
-       Τι έχει κάνει ως τώρα η Δημοτική Αρχή για να εξασφαλίσει την είσπραξη των χρημάτων και τί σκοπεύετε να κάνετε στο εξής»»
 
Ο Δήμαρχος, αντί για απάντηση, προτίμησε να μας κάνει επίθεση· ίσως γιατί «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση», όπως λέει και ο λαός… Επί της ουσίας: ο Δήμαρχος ήξερε πολύ καλά ότι εμείς ενημερωθήκαμε από την Οικονομική Υπηρεσία για την οφειλή, αλλά κάναμε την ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στο σοβαρό αυτό θέμα και να γραφεί στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου. Θέλαμε επίσης να διευκρινιστεί ότι είμαστε αποφασισμένοι να διερευνήσουμε όλες τις οφειλές προς το Δήμο, γιατί θεωρούμε ότι αυτά είναι χρήματα των δημοτών. Είναι χρήματα που λείπουν από το ταμείο του Δήμου, ανήκουν στον καθένα από μας και δεν έχει κανείς το δικαίωμα να κάνει το κορόιδο «σφυρίζοντας αδιάφορα».
 
Επί της ουσίας ξανά: H οφειλή δεν προέκυψε σε μια νύχτα, ούτε το ποσό πέρασε στον προϋπολογισμό του Δήμου «κατά λάθος»· έχει συσσωρευτεί πολλά χρόνια πριν και το ποσό είναι σε εκκρεμότητα από το 1999, εδώ και 14 χρόνια, στα οποία χρόνια την ευθύνη της λειτουργίας του Δήμου έχει ο κ Κοτρωνιάς. Ακούσαμε πως υπάρχει δικαστική διαδικασία σε εκκρεμότητα, αλλά δεν μάθαμε όμως από πότε ο Δήμος προσέφυγε στην Δικαιοσύνη. Αφού δεν πήραμε απάντηση, εύλογα θεωρούμε πως υπήρξε ένα χρονικό διάστημα που η Δημοτική Αρχή δεν έκανε τίποτα. Η απορία μας είναι γιατί και γιατί ο Δήμαρχος δεν απαντά στα ερωτήματα που του απευθύναμε, όπως έχει την υποχρέωση σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό;
 
Επισημαίνουμε τέλος ότι θέματα που αφορούν στις λατομικές επιχειρήσεις στη Λαμία έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Ξέρουμε όλοι μας ότι για τα λατομεία έχει χυθεί αρκετό μελάνι, έχει γίνει πολύ συζήτηση αυτά τα χρόνια και η Λαμία ζούσε και ζει δυστυχώς ακόμα «κάτω από τη σκιά τους»…
 
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας
 
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, 
πως (δεν)απάντησε ο Δήμαρχος στην ερώτηση της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών: